Hopp til innhold

Sliten Kjølstad: – Jeg så nesten ikke spurten til Ola

Johan Kjølstad var så sliten etter den knallharde sprintstafetten at han nesten ikke fikk med seg at han og Ola Vigen Hattestad vant.

Video Kjempespurt av Hattestad

KJEMPESPURT: Ola Vigen Hattestad rykket overbevisende fra Mats Larsson på oppløpet.

Ola Vigen Hattestad

KJEMPEKREFTER: Ingen klarte å henge på Ola Vigen Hattestad da han startet spurten.

Sverige og Mats Larsson ledet den siste etappen helt frem til oppløpet. Da hentet Ola Vigen Hattestad frem kjempekreftene og knuste svensken.

– Jeg var så sliten etter min siste etappe at jeg bare så vidt rakk å reise meg for å se Ola gå i mål, sa Johan Kjølstad etter løpet.

Norsk pall

Sammen med Hattestad vant han sprintstafetten 4,4 sekunder foran Sverige. Norges 2. lag med Eirik Brandsdal og John Kristian Dahl endte på 3. plass 8,1 sekunder bak.

Emil Jönsson var syk og gikk ikke for Sverige.

Kjølstad var tydelig sliten etter løpet og det med god grunn. Det var knallhard kniving om teten hele veien og hele ni lag kjempet om seieren før Vigen Hattestad satte inn kjempekreftene på den siste etappen.

  • Hvem mener du bør gå lagsprinten i VM for Norge? Si din mening nederst i saken!

(Saken fortsetter under bildet.)

Kjøstad

HARDT: Johan Kjølstad (t.h.) kjemper med teten mot svenske Jesper Modin (t.v.) og Norges 2. lag ved Eirik Brandsdal.

– Tok ut alt

– Det var hardt hele veien, spesielt på den siste runden, og jeg tok ut alt, sier Kjølstad som vekslet på 4. plass bak Sverige før den siste etappen.

Svenskens 1,4-sekunder lange forsprang holdt imidlertid ikke mot Hattestad som sendte en sterk søknad til landslagsledelsen om å få gå lagsprinten i VM.

– Det var et utrolig bra løp av Ola, sier Kjølstad.

Nesten-uhell

Det kunne imidlertid gått mye verre for de norske herrene. På den første vekslingen hektet Johan Kjølstad i kaoset som oppstod etter litt knuffing, og Ola Vigen Hattestad gikk nesten i bakken.

Heldigvis for Norge var det Kjølstad, som var ferdig med etappen, som falt, mens Hattestad kom uskadd fra dramatikken.

Vigen Hattestad

NESTEN-UHELL: Her kunne seieren røket for Norge. Johan Kjølstad går i bakken på 1. veksling og river nesten med seg Ola Vigen Hattestad.

VM-reprise

Ola Vigen Hattestad og Johan Kjølstad liker seg i Liberec. Det er nå to år siden de tok VM-gull på nettopp lagsprinten.

– Ja, jeg liker meg her og det er morsomt å vinne her igjen, sier Kjølstad.

Hvem mener du bør gå lagsprinten i VM for Norge? Si din mening her!

Siste nytt

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal