Hopp til innhold

Sendes hjem mot sin vilje

Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla får ikke fullføre Tour de Ski. Det har landslagsledelsen bestemt.

Maiken og Ingvild

VIL, VIL, VIL: OL-heltene Ingvild Flugstad Østerg og Maiken Caspersen Falla har større Tour de Ski-ambisjoner enn trenerne tillater.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

  • Se det norske laget til Tour de Ski i faktaboksen

Da planene for sesongen ble lagt, var både Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla innstilt på å hoppe av Tour de Ski underveis.

I dag kom uttaket til touren. Begge er med på lista. Og landslagssjef Vidar Løfshus er tydelig på at begge skal hoppe av underveis.

Problemet er at jentene selv ikke lenger er enig i dette

– Når vi diskuterer på våren og sommeren, er det veldig greit. Men nå har de hatt en bra sesongåpning, og da blir de veldig ivrige, sier Løfshus til NRK.

Vidar Løfshus

STRENG SJEF: Landslagssjef Vidar Løfshus er tydelig på at Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg ikke skal opp monsterbakken i val di Fiemme.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Viktig å hjelpe dem

Østberg ligger på en tredjeplass i verdenscupen sammenlagt. Falla er nummer seks. Det betyr at begge er gode nok til å kjempe om både mange verdenscuppoeng og store pengepremier i touren.

– De skal ha høye ambisjoner. Det har de grunn til, for de har prestert på et høyt nivå. Men det er da det er viktig at noen trenere og ledere hjelper dem å ta riktige beslutninger i forhold til ting som skal skje utover i sesongen, sier Løfshus.

– Kunne de tenkt seg å gå hele?

– Hadde det vært opp til dem, hadde de nok gått hele. Men planen er at de står av. Maiken kanskje før Ingvild. Vi får ta det litt underveis og diskutere fram til vi reiser, sier Løfshus.

Falla og Østberg ble nummer én og to i OL-sprinten i Sotsji i fjor, og har sprinten som sin beste distanse også i Falun-VM. Derfor skal de også gå verdenscupsprint i Otepää helga etter Tour de Ski.

– Tidenes tøffeste uttak

Totalt 15 løpere representerer Norge i Tour de Ski.

– Det har vært tidenes tøffeste uttak. Særlig på herresiden har vi mange løpere, og det er alltid noen som føler de burde vært der. En håndfull hadde sikkert vært kvalifisert hvis de hadde gått for en annen nasjon, sier Vidar Løfshus.

Didrik Tønseth er med i troppen, til tross for blindtarmoperasjon rett før helga.

Martin Johnsrud Sundby

ENDELIG SEIER: Martin Johnsrud Sundby sørget for at det endelig ble norsk seier i Tour de Ski sist vinter.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

Eldar Rønning får også sjansen.

– Eldar har hatt en gradvis bedring, så han får prøve seg. Han trenger også gode resultater for å kvalifisere seg til VM, selv om Tour de Ski ikke dirketekvalifiserer dit, sier Løfshus.

Pål Golberg og Finn-Hågen Krogh har selv valgt å stå over. Blant kvinnene som kunne vært aktuelle, er Kristin Størmer Steira langtidsskadet og Astrid Uhrenhold Jacobsen sliter fortsatt.

Norge er favoritter

Likevel nøler ikke Vidar Løfshus med å ta på seg favorittstempelet på Norges vegne.

– Vi klarte endelig å knekke koden i fjor, og vi har dominert i år. Vi må leve med å være favoritter, selv om vi vet at utlendingene spisser et knepp inn mot Tour de Ski. Forventningene er høye.

– Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug vant i fjor. Er de Norges sterkeste kort også i år?

– Marit Bjørgen er selvsagt også veldig sterk. Det blir nok jevnt mellom henne og Therese, Blant guttene er Martin i mitt hode den største favoritten. Martin, Therese og Marit, oppsummerer Vidar Løfshus.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal