Hopp til innhold

Kristoff gjorde det igjen: – Det var helt konge

NIMES/OSLO (NRK.no): Alexander Kristoff knuste resten av feltet i massespurten på dagens etappe til Nîmes og vant sin andre etappeseier i Tour de France.

Kristoff etter søndagens etappe

Alexander Kristoff kunne juble for seier igjen i Tour de France

Foto: Peter Dejong / Ap

Kristoff på podiet

Kristoff på podiet etter sin andre etappeseier.

Foto: JEFF PACHOUD / Afp

Se seiersintervjuet med Alexander Kristoff lenger ned i saken!

– Én etappeseier kan være litt flaks, men nå har jeg tatt to seire og da har jeg bevist at jeg fortsatt kan vinne når alle de beste er der, sa Kristoff til NRK etter etappen.

Alexander Kristoff hadde sterkest ben etter 222 kilometer på sykkelen og knuste konkurrentene på oppløpet.

– Det var helt konge. Jeg er utrolig glad for at jeg klarer å vinne, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

– Mesterlig

Jack Bauer og Martin Elmiger satt i brudd i 220 kilometer, men ble hentet inn med under 100 meter igjen. Etter målgang var det en Bauer i tårer etter å ha tapt omtrent på målstreken.

– Det var veldig nære. Bruddet var sterkt og lå godt foran i den siste rundkjøringen. Det var vanskelig å hente de inn. Vi var heldige som klarte det, sa Kristoff til TV 2.

Nordmannen smatt forbi de to bruddkameratene og stormet fra Heinrich Haussler, Peter Sagan, André Greipel og Mark Renshaw som fulgte på de neste plassene.

– Avslutningen var mesterlig, han hadde full oversikt og var riktig posisjonert hele veien, sa en imponert Dag Erik Pedersen etter etappen.

NRKs sykkelekspert var nesten målløs av prestasjonen til nordmannen.

– Man går nesten tom for superlativer når man skal beskrive Kristoff, sa Pedersen.

– Følte meg råtten hele dagen

Nordmannen måtte innrømme at han ikke følte seg topp hele dagen på den lange etappen i et vær som skiftet fra sol til ufyselig regn.

– Jeg følte meg helt råtten hele dagen. Jeg slet hele dagen, og det er da man har litt igjen på slutten, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

Saken fortsetter under målfotoet.

Målfotoet viser hvor suveren Kristoff var

Målfotoet viser hvor suveren Kristoff var

Foto: HO / Afp

Det var 222 relativt flate kilometer som ble syklet av dagens ryttere. Alt lå til rette for en massespurt.

– Jeg har hjulet til Greipel og når de starter spurten så starter jeg også. Da har jeg heldigvis mer saft igjen i beina enn dem. Jeg tror alpene har kostet mer for de andre enn for meg, fortalte Kristoff til NRK.

Kristoffs lag Katjusja var med på å dra opp tempoet de siste kilometerne. Nordmannen hadde med seg Luca Paolini og Gatis Smukulis de siste fem kilometerne.

Da de hadde brukt opp sine krefter var igjen duket for Kristoff som var helt suveren da han tråkket til.

Saken fortsetter under intervjuet!

Se hva Alexander Kristoff hadde å si etter at han tok sin andre etappeseier i årets Tour de France

Se Alexander Kristoffs seiersintervju med NRK.

Sidevindfare på flatene

I dagens ritt var det et nervøst felt de siste milene. De syklet inn på flatene og BMC forsøkte å sette opp tempoet for å sprekke opp feltet.

Med sterk vind fra siden så var det fare for at feltet kunne bli splittet i mindre grupper.

Men leder Vincenzo Nibali var oppmerksom og hengte seg på hardkjøret til BMC. Vinden løyet da feltet nærmet seg mål. Da møtte de også regnværet som herjet i målbyen Nîmes.

Bruddkameratene Jack Bauer og Michael Elmiger ble kjørt inn ikke langt før målgang.

Bauer og Elmiger

Bruddkameratene Jack Bauer og Martin Elmiger satt i brudd i 220 kilometer. De ble hentet inn mindre enn 100 meter før mål.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Ettertraktet nordmann

Etter det NRK erfarer er både Tinkoff Saxo og Sky interessert i å signere nordmannen. I tillegg uttalte Kristoff til TV 2 at han visste om interesse fra Trek.

Den interessen ble ikke mindre med dagens seier.

– Jeg vet det er mange som holder øye med meg, og det vet også manageren min. Jeg håper det blir en bedre kontrakt neste gang, sa Kristoff til NRK.

– Ser du for deg å fortsette i Katjusja?

– Så lenge betingelsene er like gode som andre steder så gjør jeg egentlig det. Jeg trives godt og laget prøver å legge til rette for meg. Her er jeg kaptein i de rittene jeg har en sjanse i, så det er jo perfekt for min del, fortsatte Kristoff.

Og skulle han velge å reforhandle kontrakten sitter han på gode kort etter en meget sterk sesong der seier i Milan-San Remo og etappeseiere i Tour de France er høydepunktene.

– Jeg vet Katjusja har lyst til å beholde meg så de strekker seg nok langt for det, sa en selvsikker 27-åring til NRK.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal