Hopp til innhold

Kristiansen: – Jeg tenker på ulykken hver dag

Landslagssjef Stig Kristiansen ble hardt skadet under sykkel-VM i fjor. Nå er han klar for et nytt VM.

Stig Kristiansen

HAR DET BRA: Landslagstrener Stig Kristiansen er fortsatt preget av ulykken for snart ett år siden.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg har en liten blåveis som er en følgeskade etter de skavankene jeg fikk under fjorårets VM. Så jeg har så absolutt ikke glemt det som skjedde, sier landslagssjef Stig Kristiansen til NRK.

VM i Spania for ett år ble dramatisk for landslagssjefen. Under fellesstarten kjørte den norske servicebilen, med Kristiansen bak rattet, av veien for å unngå et sammenstøt med to tilskuere. I tillegg til Kristiansen blir mekaniker Tommy Josefsen og en kroatisk lagleder hardt skadet.

– Ut ifra hvordan jeg så ut etter ulykken så skal du ikke høre et klagende ord fra meg i dag. Nå går det veldig bra. Jeg har et høyreben som er delvis lamt og som skaper noen utfordringer i hverdag. Men generelt har jeg det veldig fint, sier landslagssjefen.

CYCLING-ESP-WORLD-UCI-ROAD-MEN

Slik så den norske servicebilen ut etter ulykken.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Ekstra spent

Torsdag tok Kristiansen ut troppen som skal representere Norge under sykkel-VM i USA om drøye to uker. Han innrømmer at det blir ekstra spesielt å reise til VM i år.

– Jeg tenker på ulykken hver eneste dag. Så det er klart det kribler litt ekstra, forteller Kristiansen.

– Men jeg gruer meg ikke. Det blir feil. Men man er ekstra spent når man skal tilbake i en sånn situasjon. Og en sånn setting, konstaterer landslagssjefen.

Fokuserer på oppgavene

Stig Kristiansen

TOK UT LAGET: Stig Kristiansen presenterte i dag troppen som skal representere Norge

Foto: Onsøien, Ole Gunnar / NTB scanpix

Selv om han ikke gruer seg til å sette seg i servicebilen under dette VM-et, var ikke første gangen like enkel.

– Det var under U-23-utgaven av Flandern rundt. Det å sette seg inn i bilen da. Det var mye verre, innrømmer Kristiansen.

Han prøver å ikke tenke på ulykken.

– Jeg prøver å fokusere veldig på den oppgaven jeg skal gjøre. Det er vel noe jeg har fra min tid som utøver selv. Det er ikke første gangen jeg skal i bilen igjen. Jeg kjører jo og er med U-23-gjengen hele året. Så sånn sett er jo automatikken kommet tilbake, sier landslagssjefen.

Han har høye forventninger, og da spesielt til Alexander Kristoff, under VM.

– Forhåpningene er helt der oppe. Kristoff har jo 20 seire i år. Det blir defensivt å ikke ha troen på at man kan kjempe om heder og ære der borte, smiler Kristiansen.

VM i sykling arrangeres i Richmond i Virginia fra 19. til 27. september. .

CYCLING-NOR-ARCTIC-RACE

Landslagssjefen håper Kristoff kan sørge for norsk jubel under VM.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Siste nytt

  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal