Hopp til innhold

Kowalczyk gir opp kampen mot Bjørgen

KUUSAMO/OSLO (NRK.no): Justyna Kowalczyk (30) mener hun er sjanseløs mot Marit Bjørgen (33) i minitouren til tross for to etappeseire.

Justyna Kowalczyk snek seg over målstreken knappe tre sekunder før Marit Bjørgen og stakk av med seieren under lørdagens 5 km for kvinner. Kommentator: Jann Post og Torgeir Bjørn

SE VIDEO: Justyna Kowalczyk var igjen for sterk for de norske jentene.

Johaug

Therese Johaug var godt fornøyd med pallplass på 5 kilometeren.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Kowalczyk var overlegen på fredagens sprint, og lørdag stjal hun seieren fra Bjørgen med kun tre sekunder.

Men den polske skidronningen tror likevel hun er sjanseløs mot Bjørgen når minitouren i Kuusamo avsluttes med 10 kilometer fri stil søndag.

– Skøytingen min er ikke så god nå. Jeg håper at jeg kan gi en god kamp, men jeg tenker ikke på sammenlagtseieren, sier 30-åringen til tross for at hun har hele 25,7 sekunder til gode på Bjørgen.

Kowalczyk har tidligere bekreftet overfor NRK.no at hun knapt har trent skøyting før denne sesongen.

Den norske skiyndlingen kjøper imidlertid ikke den beskjedne spådommen fra rivalen.

– Jeg tror ikke på det. Løypa er hard og det blir mye padling. Det passer henne godt. Det er verre når det er lettere partier, sier Bjørgen til NRK.no.

– Tror du hun bløffer?

– Vi får se, sier Bjørgen, og fortsetter:

– Hun har motoren. Vi skal ikke utelukke henne. Men det blir spennende i morgen. De som kommer bak vil hjelpe hverandre. Jeg tror det er åpent.

Sekundstrid

Bjørgen tok ledelsen i lørdagens 5 kilometer og økte forspranget til Therese Johaug for hver kilometer. I mål var hun hele 11,6 sekunder foran sin argeste, norske konkurrent.

  • Se hele resultatlisten her!

Men til slutt kom Justyna Kowalczyk susende. Den polske skidronningen knivet med tiden til Bjørgen, og 30-åringen var kun halvsekundet bak etter 1,4 kilometer.

Kowalczyk var imidlertid sterkest i avslutningen. Etter 3,1 kilometer hadde hun kommet seg forbi med 2,1 sekunder, og polakken økte med ytterligere 9 tideler i mål.

Dermed slo hun både Bjørgen (andreplass) og Johaug (tredjeplass) igjen.

– Det var tøffe forhold og jeg måtte kjempe hardt mot Marit. De to siste kilometerne var bra, sa Kowalczyk etter løpet.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Therese Johaug endte på tredjeplass på dagens 5 km for kvinner og er godt fornøyd med resultatet. Reporter: Ida Nysæter Rasch

SE VIDEO: Therese Johaug imponerte seg selv med en 3.-plass. Se intervjuet her!

– Bra utgangspunkt

Det betyr at Kowalczyk har 25,7 sekunder til gode på Bjørgen før den avsluttende 10 kilometeren i minitouren i Kuusamo. Søndag står jaktstart fri teknikk på programmet.

– Det er et bra utgangspunkt for morgendagen. Jeg tror det er mulig. Det kommer jo et tog bakfra med Therese og (Charlotte) Kalla også, sa Bjørgen rett etter målgang.

Johaug og Charlotte Kalla starter knappe 20 sekunder bak lagvenninnen.

– Jeg er veldig fornøyd med dagens løp. Jeg har aldri vært så nær på en 5 kilometer som nå, sa Johaug til NRK.

– Tøft

Vibeke Skofterud var den første norske ut med startnummer ti. Hun fikk merke tungt føre med snøværet i Kuusamo.

– Det var i hvert fall skikkelig vinterfølelse. Det var tøft. Fem kilometer er kort og du må jage hele veien. Jeg hadde heldigvis noen løpere foran meg, sa Skofterud til NRK.

Skofterud gikk opp i tet fra start, men hun måtte raskt se seg forbigått av de sterkeste konkurrentene. Til slutt ble hun nummer 15.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (8) og Heidi Weng (9) kjempet seg begge inn blant de ti beste.

  • Se hele resultatlisten her!
Marit Bjørgen gikk knallfort på dagens 5 km i Kuusamo. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn

SE VIDEO: Marit Bjørgen spurtet inn til ledelse, men skidronningen måtte til slutt se seg slått av Justyna Kowalczyk.

Marit Bjørgen kom på andre plass bare tre sekunder bak polske Justyna Kowalczyk, det var litt irriterende for Bjørgen, men et godt utgangspunkt for morgendagen i følge henne selv. Reporter: Ida Nysæter Rasch

SE VIDEO: Marit Bjørgen var nok en gang litt småirritert etter målgang.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal