NRK Meny
Normal

Mamelund: - Vi må bli bedre de siste ti minuttene

I EM i 2010 klarte Norge bare å være best de siste fem minuttene i én av seks kamper. Den statistikken vil Erlend Mamelund gjøre noe med allerede i kveld.

Erlend Mamelund

Erlend Mamelund innrømmer at Norge må bli bedre mot slutten av kampene. Mot Østerrike i kveld forventer han en krigerkamp.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Robert Hedin

Landslagssjef Robert Hedin er forberedt på en tøff kamp mot Østerrike i kveld.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Etter at Norge ledet i 52 minutter mot Ungarn lørdag, men likevel tapte med tre mål, har NRK tatt en titt på landslagets tidligere kamper.

Her kommer det fram at Norge i fjorårets EM bare klarte å være best på slutten i én av sine seks kamper, i ettmålstapet for Island.

Mot Danmark, som mot Ungarn lørdag, ga den svake uttellingen større utslag. Norge tapte de siste fem minuttene med to mål, og ga dermed danskene seieren.

- Det er ingen tvil om det, at vi må bli bedre de siste ti minuttene. Samtidig må vi være klare over at statistikk fort kan gi et litt feil bilde av kamper, sier Erlend Mamelund til NRK.

- Har vunnet mange jevne

Han forteller at landslaget ikke har fokusert spesielt på sluttminuttene før kveldens oppgjør mot Østerrike, et lag de slo med tre mål i fjorårets europamesterskap.

- Nei, vi jobber med å være gode i 60 minutter, samt å gjøre de dårlige periodene kortere. Der føler jeg også at vi har blitt bedre, sier Mamelund.

Landslagssjef Robert Hedin blir ikke overbevist av statistikken NRK presenterer.

- Jeg tror ikke det har noe å si. Vi har vunnet mange jevne kamper på slutten, men det er klart, jo lengre ut i turneringen man kommer, jo tøffere blir det, sier han til NRK.

- Bra motstand

Han mener det finnes mange grunner til at Norge ikke alltid klarer å heve seg mot slutten av kampene.

- Muligens jobber vi for hardt med å komme opp på nivået til motstanderen, eller vi kjører for hardt ut offensivt og blir slitne.

- Så motstanderne er rett og slett bedre?

- Nei, men lagene vi har tapt disse kampene er i alle fall ikke kjent for å være dårlige. Det er bra motsand.

Forberedt på krigerkamp

Etter tapet mot Ungarn er Norge nesten avhengig av å slå Østerrike for å henge med i kampen om semifinaleplass. Til tross for EM-seieren mot østerrikerne tar ikke Mamelund lett på oppgaven.

- Det blir en krigerkamp. Det er ikke noen enkel motstander, og vi er ydmyke på at vi må ha seier og to poeng. Men vi er revansjesugne etter Ungarn-tapet og har alltid tro på seier, sier han.

Også Hedin er forberedt på en skikkelig batalje.

- Det kommer til å bli en veldig hard match. Begge lagene har tapt sine foregående kamper og kommer til å gi alt, sier han.

Siste nytt

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap
 • Fotballtreneren Henri Michel er død

  Den tidligere franske landslagssjefen i fotball, Henrik Michel, døde tirsdag 70 år gammel. Han ledet Frankrike til OL-gull i Los Angeles i 1984 og var også trener for VM-laget som tok bronse i 1986-VM.

  Henri Michel
  Foto: Issouf Sanogo / AFP
 • Ancelotti favoritt til Italia-jobb

  Carlo Ancelotti er favoritt til å ta over som Italias landslagssjef i fotball. Ifølge flere italienske aviser er han tilbudt jobben. Ancelotti fikk sparken i Bayern München i slutten av september etter 0–3 for PSG i mesterligaen.

  Carlos Ancelotti
  Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma