Normal

Mamelund: - Vi må bli bedre de siste ti minuttene

I EM i 2010 klarte Norge bare å være best de siste fem minuttene i én av seks kamper. Den statistikken vil Erlend Mamelund gjøre noe med allerede i kveld.

Erlend Mamelund

Erlend Mamelund innrømmer at Norge må bli bedre mot slutten av kampene. Mot Østerrike i kveld forventer han en krigerkamp.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Robert Hedin

Landslagssjef Robert Hedin er forberedt på en tøff kamp mot Østerrike i kveld.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Etter at Norge ledet i 52 minutter mot Ungarn lørdag, men likevel tapte med tre mål, har NRK tatt en titt på landslagets tidligere kamper.

Her kommer det fram at Norge i fjorårets EM bare klarte å være best på slutten i én av sine seks kamper, i ettmålstapet for Island.

Mot Danmark, som mot Ungarn lørdag, ga den svake uttellingen større utslag. Norge tapte de siste fem minuttene med to mål, og ga dermed danskene seieren.

- Det er ingen tvil om det, at vi må bli bedre de siste ti minuttene. Samtidig må vi være klare over at statistikk fort kan gi et litt feil bilde av kamper, sier Erlend Mamelund til NRK.

- Har vunnet mange jevne

Han forteller at landslaget ikke har fokusert spesielt på sluttminuttene før kveldens oppgjør mot Østerrike, et lag de slo med tre mål i fjorårets europamesterskap.

- Nei, vi jobber med å være gode i 60 minutter, samt å gjøre de dårlige periodene kortere. Der føler jeg også at vi har blitt bedre, sier Mamelund.

Landslagssjef Robert Hedin blir ikke overbevist av statistikken NRK presenterer.

- Jeg tror ikke det har noe å si. Vi har vunnet mange jevne kamper på slutten, men det er klart, jo lengre ut i turneringen man kommer, jo tøffere blir det, sier han til NRK.

- Bra motstand

Han mener det finnes mange grunner til at Norge ikke alltid klarer å heve seg mot slutten av kampene.

- Muligens jobber vi for hardt med å komme opp på nivået til motstanderen, eller vi kjører for hardt ut offensivt og blir slitne.

- Så motstanderne er rett og slett bedre?

- Nei, men lagene vi har tapt disse kampene er i alle fall ikke kjent for å være dårlige. Det er bra motsand.

Forberedt på krigerkamp

Etter tapet mot Ungarn er Norge nesten avhengig av å slå Østerrike for å henge med i kampen om semifinaleplass. Til tross for EM-seieren mot østerrikerne tar ikke Mamelund lett på oppgaven.

- Det blir en krigerkamp. Det er ikke noen enkel motstander, og vi er ydmyke på at vi må ha seier og to poeng. Men vi er revansjesugne etter Ungarn-tapet og har alltid tro på seier, sier han.

Også Hedin er forberedt på en skikkelig batalje.

- Det kommer til å bli en veldig hard match. Begge lagene har tapt sine foregående kamper og kommer til å gi alt, sier han.

Siste nytt

 • Isco blindtarmoperert

  Real Madrid-stjernen Isco fikk tirsdag diagnosen akutt blindtarmbetennelse og ble innlagt for operasjon, melder NTB. I tillegg til onsdagens bortekamp mot Sevilla mister 26-åringen helt sikkert også helgens byderby mot Atlético Madrid. Ifølge spanske medier regner Real Madrid med å måtte greie seg uten Isco i inntil en måned.

  FBL-EUR-C1-REAL MADRID-ROMA
  Foto: GABRIEL BOUYS / AFP
 • Ex-United-spiller tatt for doping

  Tidligere Manchester United-spiller Giuseppe Rossi har testet positivt på et forbudt medikament, bekrefter antidopingbyrået Nado Italia.

  Prøven skal ha vist spor av en type øyemedisin som kan brukes for å fjerne spor av andre stoffer.

  Rossi er klubbløs, men spilte for Genova da prøven ble tatt i mai.

  Giuseppe Rossi
  Foto: Simone Arveda / AP
 • Norsk junior på 5.-plass i VM

  Den belgiske favoritten Remco Evenepoel var i en klasse for seg i juniorenes temporitt i sykkel-VM tirsdag. Han var 1,24 minutter foran australske Lucas Plapp. Norske Søren Wærenskjold skuffet noe med sin 5.-plass. Han var 1,50 minutter bak vinneren.

  Søren Wærenskjold
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Team Ingebrigtsen