Hopp til innhold

Mamelund: - Vi må bli bedre de siste ti minuttene

I EM i 2010 klarte Norge bare å være best de siste fem minuttene i én av seks kamper. Den statistikken vil Erlend Mamelund gjøre noe med allerede i kveld.

Erlend Mamelund

Erlend Mamelund innrømmer at Norge må bli bedre mot slutten av kampene. Mot Østerrike i kveld forventer han en krigerkamp.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Robert Hedin

Landslagssjef Robert Hedin er forberedt på en tøff kamp mot Østerrike i kveld.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Etter at Norge ledet i 52 minutter mot Ungarn lørdag, men likevel tapte med tre mål, har NRK tatt en titt på landslagets tidligere kamper.

Her kommer det fram at Norge i fjorårets EM bare klarte å være best på slutten i én av sine seks kamper, i ettmålstapet for Island.

Mot Danmark, som mot Ungarn lørdag, ga den svake uttellingen større utslag. Norge tapte de siste fem minuttene med to mål, og ga dermed danskene seieren.

- Det er ingen tvil om det, at vi må bli bedre de siste ti minuttene. Samtidig må vi være klare over at statistikk fort kan gi et litt feil bilde av kamper, sier Erlend Mamelund til NRK.

- Har vunnet mange jevne

Han forteller at landslaget ikke har fokusert spesielt på sluttminuttene før kveldens oppgjør mot Østerrike, et lag de slo med tre mål i fjorårets europamesterskap.

- Nei, vi jobber med å være gode i 60 minutter, samt å gjøre de dårlige periodene kortere. Der føler jeg også at vi har blitt bedre, sier Mamelund.

Landslagssjef Robert Hedin blir ikke overbevist av statistikken NRK presenterer.

- Jeg tror ikke det har noe å si. Vi har vunnet mange jevne kamper på slutten, men det er klart, jo lengre ut i turneringen man kommer, jo tøffere blir det, sier han til NRK.

- Bra motstand

Han mener det finnes mange grunner til at Norge ikke alltid klarer å heve seg mot slutten av kampene.

- Muligens jobber vi for hardt med å komme opp på nivået til motstanderen, eller vi kjører for hardt ut offensivt og blir slitne.

- Så motstanderne er rett og slett bedre?

- Nei, men lagene vi har tapt disse kampene er i alle fall ikke kjent for å være dårlige. Det er bra motsand.

Forberedt på krigerkamp

Etter tapet mot Ungarn er Norge nesten avhengig av å slå Østerrike for å henge med i kampen om semifinaleplass. Til tross for EM-seieren mot østerrikerne tar ikke Mamelund lett på oppgaven.

- Det blir en krigerkamp. Det er ikke noen enkel motstander, og vi er ydmyke på at vi må ha seier og to poeng. Men vi er revansjesugne etter Ungarn-tapet og har alltid tro på seier, sier han.

Også Hedin er forberedt på en skikkelig batalje.

- Det kommer til å bli en veldig hard match. Begge lagene har tapt sine foregående kamper og kommer til å gi alt, sier han.

Siste nytt

  • Start-oppdatering etter Torkildsens hodesmell: – Kraftig hjernerystelse

    Starts sisteskanse Jasper Silva Torkildsen (20) pådro seg en «kraftig hjernerystelse» under bortekampen mot Mjøndalen mandag. Han er tilbake i Kristiansand nå.

    Det skriver 1.-divisjonsklubben Start på sine nettsider.

    Etter kampen ble han fraktet til Drammen sykehus hvor han ble holdt over natten for observasjon.

    «Jasper har det etter forholdene bra. Tirsdag formiddag ble han skrevet ut av sykehuset i Drammen og dro hjem til Kristiansand, hvor han vil bli videre fulgt opp av klubbens medisinske personell», skriver Start. (NTB)

    Start keeper
    Foto: NTB
  • «Kniklas» ute i lengre periode: Ikke aktuell før tidligst til høsten

    Niklas Jensen Wassberg, «Kniklas», blir borte fra fotballbanen i en lengre periode. Det skriver Brann på sine nettsider.

    – Niklas har fått en kneskade som vi fremdeles utreder og gjør vurderinger av hvilke behandlingstiltak vi skal utføre. Men det er uansett ikke aktuelt for han å være på banen igjen før tidligst til høsten, sier Brann-lege Arne Instebø.

    Det var under søndagens kamp mot Viking at 19-åringen pådro seg en kneskade.

    – Det er utrolig kjipt og veldig tungt å få denne skaden nå, men nå skal vi sammen med det medisinske apparatet finne ut hva som blir veien videre, sier Jensen Wassberg.

    Niklas Jensen Wassberg
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • VG: Skistad sier nei til landslaget

    Kristine Stavås Skistad skal ha gitt sin endelige beskjed om at hun ikke kommer til å gå for landslaget i VM-sesongen. Det skriver VG tirsdag.

    Avisen skriver at ski-ledelsen er informert om avgjørelsen, og at det ble diskutert på et møte forrige uke.

    Norges største langrennsprofil på kvinnesiden tok fem seire i sprint forrige sesong, og hele 11 pallplasser.

    Sist fredag ble det klart at Johannes Høsflot Klæbo returnerer til landslaget, mens Astrid Øyre Slind bekreftet til NRK tirsdag formiddag at hun vraker landslaget nok en sesong.

    Kommende sesong er VM i Trondheim i februar og mars det store høydepunktet, og langrennslandslagene for den sesongen blir offentliggjort 24. april.

    Kristine Stavås Skistad
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal