Hopp til innhold

Unngikk nesten fall med helsprø balansekunst

LILLEHAMMER (NRK.no): Pål Golberg (23) forsøkte å redde seg fra et tidlig fall med en utrolig ski-manøver under søndagens stafett. Sjekk Golbergs utrolige balanse i videoen over!

Pål Golberg ble hektet på stafetten, men viser balansekunster som kunne ha målt seg med en ballettdanser. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn

VIDEO: At en løper ender opp med beina i kryss - med ski på beina - er sjelden kost i langrennssporten. Se Golbergs redningsforsøk i denne videoen!

– Jeg var veldig imponert over meg selv en periode, men så datt jeg. Det kunne blitt veldig bra om jeg hadde klart å stå der, men det var bare nesten, smiler Golberg etter stafetten.

Pål Golberg

UHELDIG: Pål Golberg deiset i snøen på første etappe av stafetten.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Pål Golbergs smått sensasjonelle seier på lørdag ga ham muligheten til å gå første etappe på Norges førstelag i herrestafetten søndag.

Og allerede etter få kilometer havnet lørdagens hovedperson i fokus på nytt.

Krysset skiene - kjørte videre!

I en utforsving hektet Golberg i en italiensk løper, og ble kjørende nedover på én ski. Etter flere meter stående på en ski, forsøkte Golberg å redde seg fra å falle, ved - på nesten utrolig vis - å flytte den ene skien bak den andre.

– For en utrolig balanse han viser, roste NRK-kommentator Jann Post da uhellet var ute.

  • Se Golbergs redningsforsøk i videoklippet over!

Det elleville forsøket lyktes nesten. I starten seilte Golberg videre med beina i kors, men til slutt gikk han overende.

– Jeg sto lenge på en ski, og trodde jeg skulle klare meg. Men han fyren hang igjen rundt foten min, og da klarte jeg det ikke, forklarer Golberg.

Vekslet et stykke bak

– Da jeg nesten falt, tenkte jeg at jeg skulle klare å redde det. Men så falt jeg. Jeg prøvde å være rolig, men jeg hadde ikke noen god dag i dag. Jeg gikk bare å trippet, så det var en dårlig opplevelse egentlig, sier Golberg.

Fallet sendte Golberg et stykke ned på lista, og Golberg måtte kjempe hardt for å henge med på Eldar Rønnings kjør, som gikk første etappe på det norske andrelaget.

Golberg bet imidlertid tenna sammen, og fikk nesten gått seg opp i tetgruppa igjen før veksling. Golberg vekslet som nummer ni, 10 sekunder bak Rønning som vekslet først.

Norges førstelag endte til slutt på 3.-plass, bak Russland og Norges andrelag.

– Jeg har ikke sovet så veldig godt i natt, det var mye tanker i hodet etter lørdagen. Vi får ta denne dagen på ulykkeskontoen, sier Golberg.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal