Christina Vukicevic og John Ertzgaard chatter under friidretts-VM søndag der 100-meterfinalen er dagens høydepunkt. Under kan du lese hvordan NRKs friidrettskommentator Lars Lystad vurderer dagens høydepunkter.

Lars Lystad

NRKs friidrettskommentator Lars Lystad gir deg tre øvelser å holde øye med hver dag i friidretts-VM.

Powell og BOLT

Asafa Powell og Usain Bolt er de to store favorittene på prestisjeøvelsen 100 meter.

Allerede under dag to av verdensmesterskap får vi servert finalen på 100 meter for menn, VMs kanskje aller største høydepunkt.

I tillegg er tre nordmenn i aksjon natt til søndag i det som blir en meget severdig dag i Daegu.

Du kan se alle øvelsene på NRK1.

1. Verdens raskeste mann skal kåres

100 meter for menn er en av verdens aller største idrettshendelser. I VM i 2009 satte Usain Bolt soleklar verdensrekord med ni sekunder og 58 hundredeler som gikk inn i historien som et av tidenes idrettsøyeblikk.

– Dette er den store prestisjeøvelsen. Det er utrolig høyt nivå, i år har vi hatt utrolige 20 mann under ti blank på 100 meter. Så mange har det aldri vært før, sier Lars Lystad.

Bolts kanskje største utfordrer, Asafa Powell, måtte tidligere denne uken trekke seg fra 100-meteren på grunn av skade.

Etter at jamaicaneren fikk VM-drømmen knust forsvant kanskje litt av spenningen rundt gullkampen.

– Jeg følte at det var min tur i år. Jeg er i bedre form enn noen av de andre løperne og jeg hadde tro på gull, sa Asafa Powell til NRK etter

Jaysuma Saidy Ndure forsvarer Norges ære på sprintdistansene. Han er bedre på 200 meter enn på 100 meter, men vil stå for en stor prestasjon om han når finalen.

Semifinalene går fra klokken 11.30. Finalen går 13.45.

2. Fantastiske Bekele på historisk gulljakt

Kenenisa Bekele

Kenenisa Bekele har vært verdens beste langdistanseløper i en årrekke, men har ikke konkurrert på bane på to år.

Kenenisa Bekele kan ta sitt femte VM-gull på rad på 10.000 meter. Det har ingen gjort før ham. Bekele kan gå forbi legenden Haile Gebrselassie, som også vant fire VM-gull på rad fra 1993-1999.

Det blir ikke enkelt for Bekele, som også er regjerende mester på 5.000 meter.

– Denne distansen er vanskelig å spå, for Bekele har ikke løpt konkurranse på bane på to år. Han møter blant annet Mo Farah, som forsvarer Europas ære mot en rekke afrikanere, sier Lystad.

Mo Farah er opprinnelig fra Somalia, men løper for Storbrittania, og kan bli en av de store hjemmehåpene under OL i London neste år.

– Mo farah har en enorm spurt, men Bekele på sin side har en fantastisk statistikk både på bane og i terrengløp. Han har verdensrekorden på både 5.000 meter og 10.000 meter, og har faktisk 11 VM-gull i terreng også, sier Lystad.

Øvelsen starter klokken 12.30 norsk tid.

Tre norske i aksjon

Cathrine Larsåsen og Ezinne Okparaebo

Cathrine Larsåsen og Ezinne Okparaebo forsvarer Norges farger natt til søndag.

Ingvill Måkestad Bovim, Ezinne Okparaebo og Cathrine Larsåsen forsvarer Norges ære natt til søndag.

Måkestad Bovim løper forsøk på favorittdistansen 1.500 meter, og kan håpe å kvalifisere seg til semifinale. Okparaebo har også et godt håp om å kvalifisere seg fra forsøket på 100 meter for kvinner. Verre blir det for Cathrine Larsåsen i stav.

– Larsåsen må overgå seg selv for å komme til finale, hun må nok sprenge noen grenser, sier Lystad.

Larsåsen starter stavkvalifiseringen klokken 02.30 natt til søndag. Måkestad Bovim løper forsøk på 1.500 meter klokken 03.40. Okparaebo løper forsøk på 100 meter fra klokken 05.10 om morgenen.

bovim

Ingvill Måkestad Bovim kan håpe på avansement fra forsøket på 1.500 meter.

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent

Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.

Ben White

Oppsiktsvekkjande Arsenal-grep felte rivalen: – Idiotisk av Spurs

Arsenal senka Tottenham i jakta på ligagull. Eit oppsiktsvekkjande daudballgrep frå «The Gunners» blir hylla av NRKs ekspert.

• Haaland tilbake med scoring i City-seier

Erling Braut Haaland startet på benken, men kom inn og scoret da Manchester City slo Nottingham Forest 2-0. Det er jærbuens 21. ligamål denne sesongen.

– Det er viktig at han er tilbake og gjør det han gjør. Han var ikke klar for 90 minutter, men det var godt for ham å være tilbake, sa City-manager Pep Guardiola til BBC etter kampen.

City er nå nummer to i Premier League, ett poeng bak Arsenal, men med en kamp mindre spilt. Forest er i andre enden av tabellen, ett poeng over nedrykksstreken.

Haaland har slitt med en muskelskade den siste tiden og mistet to kamper, men var tilbake på benken mot Forest. Der satt også Oscar Bobb.

Gjestene slet lenge med å skape sjanser, men tok ledelsen etter 32 minutter da Josko Gvardiol headet en corner fra Kevin De Bruyne i mål.

Få minutter senere burde Chris Wood utlignet for hjemmelaget, men spissen avsluttet utenfor fra fem meter. Rett før pause fikk også stopper Murillo en kjempemulighet fra kort hold, men skuddet gikk i tverrliggeren og over.

Like etter hvilen fikk Wood nok en stor mulighet, men klarte ikke å utligne.

Haaland kom inn like etter timen og brukte kun ti minutter på å doble ledelsen for gjestene. De Bruyne spilte han igjennom, og Haaland var iskald foran mål.

Bobb kom inn i det 89. minutt, men rakk ikke utrette stort.

Erling Braut Haaland
  • Ny Bjørlo-perle da FFK imponerte igjen

Igjen ble Fredrikstads Morten Bjørlo avgjørende da de hvitkledde tok sesongens andre seier. Sandefjord ble slått 1-0.

FFK har ikke tapt siden serieåpningen mot Bodø/Glimt og imponerer i sitt første år i Eliteserien siden 2011. Seieren gjør at Fredrikstad er på 6.-plass. Sandefjord står fortsatt uten seier.

Morten Bjørlo ble dagens mann.

Bjørlo tok en berøring, orienterte seg og chippet ballen over den utrusende Sandefjord-keeperen.

– Det er en klassescoring, fastslo TV 2-ekspert Yaw Amankwah.

Sandefjord hadde noen kjempesjanser i den første omgangen, men maktet ikke å få ballen over streken. (NTB)

Fredrikstad
  • Molde holder følge med Bodø/Glimt – slo Haugesund 2-1

To tidlige mål sørget for at Molde fikk en kjempestart på vei mot 2-1-seier over Haugesund i Eliteserien søndag.

Med trepoengeren holder stadig Molde følge med serieleder Glimt. De har begge 13 poeng, men nordlendingene har bedre målforskjell og i tillegg én kamp mindre spilt.

Magnus Wolff Eikrem var søndag tilbake i startelleveren etter skadetrøbbel og scoret kampens første mål. Deretter la Kristian Eriksen på til 2-0. Sory Diarra sto for gjestenes scoring i annen omgang.

Både Fredrik Gulbrandsen og Eikrem var tilbake i startelleveren etter skadeopphold. Gulbrandsen hadde en flott målgivende pasning på Eriksens mål. (NTB)