NRK Meny
Normal

Bolt-show gav Jamaica gull og verdens-rekord

Usain Bolt fløy den siste etappen til gull og ny verdensrekord for Jamaica på 4 x 100 meter stafett. Den nye rekorden lyder på 37,04.

Video 100m stafett, menn

100 m stafett, menn

USA og Jamaica lå likt inn mot siste veksling, da snublet USAs mann. Samtidig hadde Jamaica en ny god veksling, og Bolt suste inn til ny rekord, seks hundredeler bedre enn den gamle, som Jamaica også hadde fra OL i Beijing i 2008.

Nesta Carter, Michael Fraser og Yohan Blake løp de tre første etappene for Jamaica. For både Blake og Bolt var det årets andre VM-gull - Blake vant 100 meter, Bolt 200.

- Da Usain fikk pinnen, visste jeg at det skulle bli rekord, sa Blake.

- Dette var stort

- Dette var stort. Jeg koser meg og har det storfint. "I've been dancing my ass off", sa Bolt til NRK i vanlig show-stil.

Han sa at han visste det kunne bli gull og en sterk tid.

- Vi konsentrerte oss om å løpe for fullt helt fram, og det gjorde vi. Da visste vi at det kunne bli rekord. Jeg er stolt av laget og fornøyd med mitt eget løp, sa Bolt, som oppsummerte årets VM:

- Det har vært mye fin friidrett, og det er et flott oppspark til OL i London neste år. Jeg er fornøyd også for min egen del, sier Bolt. Han ble disket for tjuvstart på 100-meteren, men viste hvem som er verdens raskeste menn på 200 meter og stafetten.

- Hva med resten av sesongen?

- Jeg har to løp igjen, der skal jeg gi alt, sa Bolt, før han gikk videre til avslutningsfesten for å danse mer.

Video: "I've danced my ass off":

Video Jamaica intervju etter stafetten

Jamaica intervju etter stafetten

Patton snublet og brøt

VMs siste øvelse skulle dermed gi mesterskapets eneste verdensrekord.

Frankrike tok sølvet, men var godt over sekundet bak Jamaica.

Den uheldige amerikaneren var Darvis Patton, som snublet i Storbritannias Marlon Devonish i det han skulle gi pinnen til Walter Dix. Begge lagene brøt.

Siste nytt

 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Uforandret lag for Norge

  Norge stiller med de samme fire hopperne som forrige helg i morgendagens lagkonkurranse. Det til tross for at Anders Fannemel bommet totalt i kveldens renn. De fire som skal hoppe for Norge er da Tande, Forfang, Fannemel og Johansson.

  lag
  Foto: Janek Skarzynski / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal