Hopp til innhold

- Jeg griner ikke i begravelser, men her... æhh!

Christina Vukicevic har sprudlet av energi i flere dager. Torsdag øste hun av energien og knuste konkurrentene.

Video Christina Vukucevic

Christina Vukucevic

- Jeg fikk det til. Det er så himla deilig! sa en jublende glad Christina Vukicevic da hun snakket med NRK etter å ha vunnet på Bislett torsdag ettermiddag.

  • Gratulér henne i bunnen av artikkelen!

Den norske hekkeløperen vant på den sterke tiden 12,79. Det er årsbeste for hennes del, og kun fem hundredeler bak hennes egen norgesrekord fra 2009.

Og tiden ble satt tidlig i sesongen og i regnvær.

Da trengte tårene seg på for hekkeløperen.

- Jeg gråter ikke i begravelser eller noe. Men på idrettsbanen, da bare... æhh! sier hun.

Video Friidrett: Diamond League 5:15

Friidrett: Diamond League 5:15

- Slo dem greit

Christina Vukicevic

Christina Vukicevic mottok publikums hyllest etter seieren.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Seieren utløste kveldens til nå høyeste jubelbrøl på et fullsatt Bislett stadion.

Og dermed kunne også Vukicevic slippe følelsene løs. Hun felte en tåre da hun ble hyllet av hjemmepublikummet.

Vukicevic tok seg god tid på æresrunden og neiet og vinket til publikum.

Løpet var ikke en Diamond League-øvelse. Men i Andreas Thorkildsens fravær var det imidlertid knyttet stor forventning til Vukicevic, som kanskje er Norges største profil i stevnet.

Og Vukicevic innfridde.

Hun hadde den beste tiden i de to kvalifiseringsheatene, og var favoritt i finalen.

Der kom hun godt ut, og distanserte konkurrentene mot slutten av løpet. Nummer to ble Kristi Castlin fra USA med tiden 12,95, mens amerikanske Nicole Denby ble nummer tre på 13,06.

- Jeg slo dem relativt greit. Er det lov å si det sånn? Det er fortsatt ikke 100 prosent, så dette var deilig, sier hun.

Stort press

Etter bruddet med ekskjæresten Andreas Thorkildsen tidligere i år, har Vukicevic flyttet inn i en leilighet bare noen meter fra stadion midt i Oslo.

Der tok hun imot kaffegjester tidligere lørdag, men ifølge henne selv har hun vært i dårlig humør. Hun har nemlig følt på presset.

Og mens hun tidligere i uken har fortalt at hun nærmest har kokt over av energi og konkurranselyst, har torsdagen vært spesiell.

- Jeg har vært utrolig sur i hele dag. Jeg har vært aggressiv, og det har ikke vært særlig hyggelig å være sammen med meg, sier hun.

Taklet presset

Vukicevic har hatt en strålende sesongoppladning uten skader. Likevel følte hun at hun har noe uforløst. På Bislett var målet å gjøre et bedre løp enn i Golden League-stevnet i Roma i slutten av mai.

Da endte hun på en skuffende åtendeplass etter en dårlig start.

- Jeg var forbannet etter løpet i Roma. På forhånd satt jeg meg ned og tenkte gjennom hva jeg skulle gjøre, sa hun etter løpet.

Hekkeløperen mener hun vokste som idrettsutøver etter seieren torsdag.

- NRK hadde på forhånd lansert meg som forhåndsfavoritt, men likevel greide jeg å leve opp til forventningene. Jeg klarte å legge av meg presset, og for en gangs skyld underprestere jeg ikke.

- Jeg opplevde noe nytt for meg, og jeg føler at jeg har vokst som idrettsutøver i dag, strålte hun etter løpet.

Norske Tine Teigene Dalen gjorde sitt livs løp i kvalifiseringsheatet og tok seg til finalen.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

    Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

    Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

    Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

    Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

    Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

    Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

    Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

    I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

    Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

    Kristian Eriksen
    Foto: NTB
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

    Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

    Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

    Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

    Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

    Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

    Vetlesen
    Foto: AP
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal