NRK Meny
Normal

Her løper Blake sju hundredeler bak Bolts verdensrekord

Yohan Blake løp bare sju hundredeler bak Usain Bolts verdensrekord på 200 meter fredag kveld.

Video 200 meter menn Diamond League

200 meter menn Diamond League.

Walter Dix ledet ut på oppløpssiden, men Blake hadde en fenomenal avslutning. Blake vant på tiden 19.26, som er den raskeste tiden på distansen i år.

Verdensrekorden er på 19.19. Blakes tid er den nest raskeste tiden på 200 meter gjennom tidene, og bare sju hundredeler bak verdensrekorden.

– Jeg trodde jeg kunne klare å løpe fort, men at det skulle bli 19,26 sekunder; det hadde jeg ikke ventet, sa Yohan Blake etter superløpet.

Han har ikke løpt mange 200 metere denne sesongen, men viste fredag kveld at han kommer til å bli en virkelig tøff konkurrent for Usain Bolt i London-OL neste år.

Norske Jaysuma Saidy Ndure, som løp på 19.97, var mektig imponert over tiden.

– Det var altfor fort. Jeg visste det skulle gå fort i dag, men 19.26 hadde jeg aldri tenkt på, sier Ndure til NRK etter løpet.

Les også:

På plassen bak Blake kom amerikanske Dix og Nickel Ashmeade, på tidene 19.53 og 19.91.

Ndure endte på fjerdeplass, og løp under 20 for andre gang i år.

– Det var greit. Jeg har vært litt sliten, men i dag følte jeg meg bra og følte jeg ville løpe fort. Jeg er veldig fornøyd med to tider på 19-tallet, sier han.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal