Hopp til innhold

Dette er VMs største skuffelse og overraskelse

Cristiano Ronaldo skuffet i VM, og i stedet var det 22 år gamle James Rodriguez som vant fotballpublikummets hjerter. NRKs eksperter mener Ronaldo er VMs største skuffelse, mens Rodriguez er den største positive overraskelsen.

Ronaldo og Rodriguez

Cristiano Ronaldo blir av mange av NRKs eksperter regnet som VMs største skuffelse, mens James Rodriguez er den største positive overraskelsen.

Foto: Reuters / AFP

Cristiano Ronaldo, vinner av gullballen, vinner av mesterligaen og generelt ansett som kanskje verdens beste fotballspiller, var en skygge av seg selv i VM.

Han klarte aldri å gjøre det helt store for Portugal, som røk ut etter gruppespillet.

Det er grunnen til at de fleste av NRKs eksperter mener han må finne seg i å bli kalt VMs største skuffelse.

– Han var en dårlig kaptein og en dårlig leder, han hadde sikkert mye ambisjoner, men da laget spilte dårlig framsto han som sutrete og spilte ikke særlig bra han heller, sier Tom Nordlie.

Han får støtte av NRKs ekspert Arne Erlandsen.

– Han presterte dårlig, som kaptein gikk han mest rundt og var sur og lei, og var tydelig en spiller som ikke var i form, oppsummerer Erlandsen.

Også Lise Klaveness er kritisk til hvodan Ronaldo framsto på banen.

– I alle kampene, og særlig i Portugals kamp mot USA, gikk Ronaldo rundt og demonstrerte hvor misfornøyd han til enhver tid var med sine medspillere, ved å riste på hodet, slå oppgitt ut armene eller stirre tomt ut i luften. Ingenting trekker mer energi ut av en spillergruppe og denne atferden var pinlig og langt under hva man kan forvente av en verdensklassespiller som Ronaldo, sier Klaveness.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Cristiano Ronaldo hadde et skuffende mesterskap. Se noen av hans mindre heldige involveringer her.

– Laget fungerte ikke

Ronaldo ble for første gang siden Manchester United-dagene kåret til verdens beste spiller i år. Portugiseren ser ut til å bli bedre for hvert år som går, og hadde en fantastisk sesong for Real Madrid. Men så kom VM.

Allerede i deres første kamp ble Portugal fullstendig ydmyket av Tyskland med 4-0-tap. Uavgjort mot USA i neste kamp gjorde utgangspunktet mot Ghana neste umulig, og det hjalp det lite at portugiserne vant siste kamp.

– Han var på et lag som ikke fungerte. Det er to typer ledere, de som leder verbalt og de som leder gjennom atferd og det du gjør på banen. I Real Madrid er han en leder på begge de måtene, men i VM gikk han rundt med et dårlig kroppspråk og alle de andre var liksom ikke gode nok for ham, sier Tom Nordlie.

Drivkraften

En som derimot fikk det aller meste til å stemme i VM, er Colombias James Rodriguez. Han ligger foreløpig alene på topp på toppscorerlista med seks mål, og førte et Colombia som manglet sin aller største stjerne, Radamel Falcao, til kvartfinalen.

Arne Erlandsen mener Rodrigues er VMs største positive overraskelse.

– Han ligger an til å bli toppscorer, samtidig som han spilte veldig bra og viste seg fram i flere kamper. Også da de ble slått mot Brasil var han god, så det var ikke tilfeldig at han briljerte i de kampene Colombia vant. Han er jo ikke noen ukjent spiller, han tjener 50 millioner i året og spiller i en stor klubb, men for folk flest og for meg var han en positiv overraskelse.

Artikkelen fortsetter under videoen.

James Rodriguez er VMs toppscorer og er av mange regnet som turneringens beste spiller.

Stort potensiale

NRK-ekspert Karl-Petter Løken har også latt seg imponere av den unge colombianeren.

– Han har vært utrolig god som drivkraft på Colombias midtbane, og han har i tillegg vist at han er svært målfarlig. Han er også svært ung fortsatt, og selv om noen sikkert kjenner til ham fra før, har de aldri sett ham på dette nivået før, sier Løken.

Han tror Rodriguez har en stor framtid foran seg.

– Han har potensiale til å bli en av verdens aller beste spillere.

Fotball

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland