Viking sikret seg kvartfinalebillett

– Det er på tide at det kommer noen nye cuphelter fra Stavanger, sier Yann-Erik de Lanlay etter 4–1–seieren over Sogndal.

Viking

ARKIVBILDE: Yann–Erik de Lanlay scoret ett mål, og serverte lagkamerat Jon Dadi Bödvarsson ballen før Vikings tredje mål.

– Jeg har utrolig lyst til å spille i cupfinalen for Viking, sier Yann-Erik de Lanlay til NRK etter kampen.

Viking hadde en sterk innledning på sesongen, men fikk trøbbel da nøkkelspiller de Lanlay ble skadd og mistet flere kamper i mai.

Da han var tilbake i lagets to siste kamper, tok Viking fire av seks mulige poeng.

I kveld fortsatte den positive trenden for Stavanger-laget, og det var nettopp de Lanlay som startet festen.

– Det er kjekt å bidra til seier, sier stavangergutten.

Etter 25 minutter kunne stavangergutten løpe inn ballen etter lekkert spill fra den unge islendingen Jon Dadi Bödvarsson.

– Det er på tide at det kommer noen nye cuphelter fra Stavanger, sier de Lanlay.

13 minutter før slutt byttet de to ungguttene roller, da Bodvarsson sikret Viking seieren med sin 3-1-scoring, rett etter at Sogndal hadde sendt et skremmeskudd med Azar Karadas's 2-1-redusering.

På overtid sendte Joachim Jørgensen av gårde et flott langskudd som gikk i tverrliggeren, før det gikk i keeper Dyngelands rygg og i mål. 4–1 til Viking.

Viking er dermed videre i cupen, og kvartfinalemotstander trekkes i kveld. Trekningen vises på NRK1 klokken 22.10.