Hopp til innhold

Terry: – Det har vært vanskelig og frustrerende

John Terry mener de tre neste månedene kan snu alt for Chelsea. Han vil begynne med en svært vanskelig oppgave - å gå videre fra kveldens åttedelsfinale i mesterligaen.

SOCCER-ENGLAND/ Chelsea's captain John Terry gestrues during their English Premier League soccer match against Stoke City at Stamford Bridge in London
Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

– Denne kampen kan bli en av de store kveldene i Chelseas historie dersom vi vinner, sier John Terry til The Guardian.

Men Chelsea har i så fall en svært vanskelig oppgave foran seg, ettersom Napoli vant den første åttedelsfinalen 3-1.

Det eneste trofeet som mangler

I kveld spilles returoppgjøret, og Terry mener det er tid for å ta i bruk erfaringer fra tidligere skuffelser i turneringen.

Laget har nemlig aldri klart å gå helt til topps i mesterligaen.

– Skuffelsene fra de kveldene (vi røk ut) sitter i meg, som mot Monaco i 2004, mot Barcelona i 2009 og i finalen i 2008. I mitt hode er den eneste måten å komme over det på å komme gjennom denne kampen og vinne turneringen. Det er det eneste trofeet som mangler i vårt skap. Jeg har noen år igjen på banen og håper virkelig jeg kan bringe det hjem til oss, fastslår Terry.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FBL-EUR-C1-NAPOLI-CHELSEA 136556702

Napolis Edinson Roberto Cavani feirer seieren over Chelsea i det første oppgjøret, mens Fernando Torres depper i bakgrunnen.

Foto: ANDREAS SOLARO / Afp

Chelsea har mye å bevise etter en sesong som ikke er gått helt som håpet. Etter ligasølvet i fjor er man langt fra fornøyd med å foreløpig ligge på femteplass i år, noe som også førte til at André Villas-Boas fikk sparken som manager.

– Kan bli vår beste sesong

Derfor er Terry innstilt på å gjøre alt han kan for å snu trenden, og sier de tre neste månedene kan forandre alt for Chelsea.

– Det har vært vanskelig og frustrerende denne sesongen, og jeg er ikke fornøyd med posisjonen vår i serien, innrømmer han.

Han mener laget bør sikte seg inn på topp fire i Premier League.

– Det er veldig mange kamper igjen, og i det siste har vi sett Tottenham tape poeng. Og gitt at vi fortsatt er i FA-cupen og i mesterligaen, kan vi faktisk gjøre dette til en av våre beste sesonger sammenlagt noensinne, mener Terry.

Fotball