Hopp til innhold

Fotball

  • Berg reagerte på homofobiske rop: – Kan ikke bli akseptert

    Bodø/Glimt-profil Patrick Berg fyrer løs etter å ha hørt «homofobiske gloser» i eliteseriekampen borte mot Kristiansund.

    – Det var en som sto og ropte noen skjelsord som jeg tenker at ikke er akseptert noen steder i vårt samfunn, sier Berg til NRK.

    TV-bildene viste at Berg gikk bort til tribunen etter at Glimt gikk opp til 3-2 på tampen av kampen.

    – Da ingen andre sa fra, følte jeg at noen måtte si fra. Sånne ting kan ikke bare bli akseptert på en fotballstadion. Da tok jeg ansvar og sa ifra i hvert fall, fortsetter Berg og beskriver det som «homofobiske gloser» fra tribunen.

    – Er det noe du tenker Kristiansund bør ta affære på?

    – Ja, absolutt. Sånn kan vi ikke ha det. Verken på fotballstadion eller ellers i samfunnet.

    NRK har ikke fått svar Kristiansunds daglige leder om situasjonen.

    Bodø/Glimt vant kampen 4-2 etter to sene mål, og topper Eliteserien med 19 poeng på syv kamper.

    Eliteserien i fotball 2024: Kristiansund - Bodø/Glimt
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Glimt slapp med skrekken etter kjempetabbe

    Fem minutter før fulltid på stillingen 2-1 til Glimt, utnyttet KBK en kjempetabbe i Glimtforsvaret. Habib Gueye snappet opp ballen fra en ukonsentrert Brede Moe. Gueye utlignet enkelt for andre gang i kampen.

    Det holdt likevel ikke til poeng for KBK. Jens Petter Hauge scoret sitt første seriemål etter returen til Bodø/Glimt, mens Kasper Høgh punktere kampen på overtid da han la på til 4-2.

    Bodø/Glimt har vært det laget som har scoret først i alle sine kamper hittil i Eliteserien denne sesongen. I solsteika i Kristiansund skjedde samme igjen.

    Kristiansund viste muskler mot serielederen, men mot tampen av første omgang mista de ballen etter et hjørnespark. Det utnyttet Glimt og leverte en mesterlig kontring som danske Albert Grønbæk fikk æren av å banke i mål.

    Bodø/Glimt har hatt full kontroll på dagens motstander i Eliteserien. De gule har vunnet de ni siste oppgjørene mot KBK, som rykket opp til Eliteserien i fjor.

    KBK har hatt en liten forbannelse over seg. I de fire forgående oppgjørene lagene imellom seg, har hjemmelaget ikke funnet veien til nettmaskene, men på det femte forsøket skulle den endelig sitte.

    Etter å ha skapt flere store sjanser, så rullet Kristiansund opp et fint angrep hvor Ruben Atle driblet seg forbi flere Glimt-spillere. Til slutt havnet ballen hos Habib Gueye som utlignet og brøyt forbannelsen.

    Og de burde ha gått opp i ledelsen etter å brent flere gigantiske sjanser på stillingen 1–1.

    Men;

    Mot spillets gang var Albert Grønbæk der igjen og satte inn ledermålet.

    Til slutt vant Glimt 4-2 og er fortsatt ubeseiret i Eliteserien denne sesongen.

    Bodø/Glimt feirer mot KBK
    Foto: NTB
  • St. Pauli tilbake i Bundesliga etter 13 år

    St. Pauli slo Osnabrück 3-1 søndag og er for første gang på 13 år klar for spill på øverste nivå i tysk fotball.

    Seieren sendte laget opp på 66 poeng, og med bare én kamp igjen kan ingen hindre Hamburg-klubben opprykk. Lørdag ble det klart at Holstein Kiel tar en av de to direkte opprykksplassene etter 1-1 mot Fortuna Düsseldorf.

    Sistnevnte skal ut i opprykkskvalifisering. Foreløpig er det Union Berlin som ser ut til å møte Fortuna til dyst om Bundesliga-kontrakt.

    Kultklubben St. Pauli har fått et stort løft under trener Fabian Huerzler (31). Han tok over styringen av laget sent i 2022 og reddet klubben fra nedrykk. Nå er de klar for Bundesliga-spill.

    På fjerdeplass ligger St. Paulis byrival Hamburg. De må spille nok en sesong på nivå to etter nedrykket i 2018. Før det hadde de spilt i Bundesliga siden oppstarten i 1963. (NTB)

    St. Pauli etter opprykket til Bundesliga
    Foto: Axel Heimken / AP
  • Viktig Pellegrino-scoring da Earthquakes snudde til seier

    Amahl Pellegrino scoret det første målet for San Jose Earthquakes da de snudde 0-2 til 3-2-seier borte mot Colorado Rapids i MLS.

    Det var en særs viktig trepoenger for San Jose, som kjemper i bunnen av MLS' Western Conference. Laget har bare tatt ti poeng på tolv kamper og ligner ikke en sluttspillkandidat. (NTB)

    Amahl Pellegrino i San Jose Earthquakes.
    Foto: San Jose Earthquakes
  • Sørloth herjet mot Nyland – forbi Bellingham på toppscorerlisten

    Alexander Sørloth fikk ballen forbi landslagskompis Ørjan Nyland to ganger da Villarreal slo Sevilla 3-2 i spansk fotball.

    Det var nordmannens 18. og 19. mål i serien denne sesongen. Bare Girona-spiss Artem Dovbyk har nettet flere (20), mens Jude Bellingham har 18. Trønderens første scoring kom etter en halvtime da han stanget ballen i mål og utlignet til 1-1.

    Youssef En-Nesyri sørget med sin måldobbel for at Sevilla ledet 2-1 fram til 84 minutter. Da utlignet Yerson Mosquera med scoring på landslagskeeper Nyland. På overtid ble Sørloth tomålsscorer med en flott heading.

    Villarreal er nummer ni på tabellen, mens Sevilla ligger på 12.-plass. Det gjenstår tre kamper for begge lag.

    Real Madrid har allerede sikret seg ligatittelen. (NTB)

    Sørloth
    Foto: YIANNIS KOURTOGLOU / Reuters