Fyldig kampreferat: Odd Grenland - Tromsø 2-2

Tromsø hadde lenge full kontroll borte mot Odd Grenland, men to sene scoringer av Frode Johnsen og Simen Brenne ga 2-2 i Skien lørdag.

Da ungguttene i Odd-angrepet slet med å få hull på byllen, var det eliteserieveteranene som ordnet opp mot slutten. To krigemål hindret årets annet hjemmetap for de hvitkledde.

– Det er klart at etter en dårlig start så får man godfølelsen av å komme tilbake på den måten, sa Simen Brenne til TV 2.

Før det var et lite kreativt hjemmelag blitt hardt straffet for dårlig press tidlig i kampen. Kara Mbodji headet Tromsø i ledelsen etter en corner i det 11. minuttet, mens Hans Julius Norbye fikk godt med tid til å prikke inn et langskudd like etter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

tr - Hans Julius Nordbye feires etter sin 2-0-scoring. - Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Hans Julius Nordbye feires etter sin 2-0-scoring.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Klasseforskjell

I den første omgangen var det klasseforskjell på lagene. Tromsø spilte smart og var fortjent i ledelsen ved halvtid. Odd manglet intensitet, gjorde slurvefeil og skapte lite trøbbel for gjestene fra nord.

– Vi var ujevne og var ikke helt på nett i starten. Da ble vi fort straffet mot et godt Tromsø-lag, mente Brenne.

TIL kunne ledet enda klarere til pause. Nærmest var Zdenek Ondrasek med en markkryper som snek seg utenfor stolpen etter drøye halvtimen.

– Vi var forferdelig dårlige i første omgang, innrømmet Odd-kaptein Morten Fevang.

Slo tilbake

4603 tilskuere i et solfylt Skien fikk se vertene spille seg mer inn i kampen etter sidebytte. Da Tromsø så ut til å ha god kontroll, fikk Odd scoringen de trengte for å vekke kampen til liv.

75 minutter var spilt da Snorre Krogsgård slo inn fra venstre, og en Tromsø-forsvarer stusset ballen rett opp. I feltet var ringreven Johnsen den lureste, og han tuppet inn sitt 101. eliteseriemål fra kort hold.

Etter å ha vært uheldig på Odds scoring, virket Tromsø-keeper Marcus Sahlman utrygg mot slutten. Han fomlet et par ganger, men slapp med skrekken inntil Brenne løp inn en stuss fra Niklas Gunnarsson to minutter før slutt og ordnet uavgjort.

– Det er klart vi er skuffet over å rote det bort. Vi ble for engstelige. Vi var upresise i pasningsspillet og tapte ballen, konstaterte Tromsøs Miika Koppinen.