Nærmer seg finale

Hjemmelaget leder 1-0 etter en perlescoring av Essien. Lampard takker høyere makter. NRKsport.no følger kampen spark for spark

essienoglampard

Chelsea - Barcelona 1-0

Slutt. Barcelona tar seg videre til finalen etter en nervepirrende slutt.

93 min - Barcelona scorer! Fra 17-18 meter fyrer Iniesta av og sender sannsynligvis Barcelona videre til finalen.

91 min - Eto'o tildels gult kort etter en duell med Belletti.

90 min - Fire minutter tillegg.

85 min - Barca sliter veldig ute på Stamford Bridge. Josep Guardiola slenger innpå Bojan Krkic i et siste desperat forsøk. Sergio Busquets går ut.

77 min - Skuddet er bra og går over muren, men ballen dupper ikke nok til å havne under tverrliggeren. Cech har full kontroll.

77 min - Messi felles av Alex like utenfor sekstenmeteren. Frispark og gult kort til Alex som mister en eventuell finale.

76 min - Chelsea utnytter overtallspillet og Anelka spilles i gjennom. Men flagget er oppe og det blåses for offside.

74 min - Målscorer, Essien, blir tildelt gult kort etter en stygg stempling.

73 min - Barca har fortsatt mest ballbesittelse til tross for at de spiller med ti mann.

68 min - Frisparket tar Lampard, men skuddet er altfor dårlig og triller utenfor mål.

65 min - Direkte rødt kort til Abidal. Anelka faller og det kan se ut som Abidal feller franskmannen som bakerste mann. TV-bildene viser derimot at Anelka snubler og at det aldri skulle vært dømt noe som helst. Øverbøs prikkfrie kamp fikk nettopp en prikk.

62 min - Barcelona har åpnet andre omgang vesentlig bedre enn den første, men sliter fortsatt med å penetrere Chelsea-muren.

56 min - Etter en brytekamp mellom Drogba og Toure går førstnevnte i bakken og roper på straffe. Øvrebø vinker spillet videre. Igjen riktig dømt av nordmannen.

54 min - Barca fortsetter med høye innlegg uten uttelling.

52 min - Gigantsjanse til hjemmelaget. Anelka spiller til Drogba som finter seg fri og er helt alene med Valdes. Men Drogba mister hodet setter ballen rett i føttene på Barcas sisteskanse.

49 min - Barcelona må score for at finaledrømmen ikke skal gå i vasken. De trenger derimot bare en scoring. Ender kampen 1-1 er drømmen et faktum.

47 min - Alves med et nytt frisparkforsøk fra 20 meter. Innøvd variant som ikke fører noe sted. Dårlig utnyttet av Barcelona.

46 min - Andre omgang er i gang. Ingen bytter på noen av lagene.

Pause.

45 min - Det er lagt til hele tre minutter i denne første omgangen på Stamford Bridge.

44 min - Barcelona har ballen mest, men er ikke i nærheten av en utligning.

40 min - Barcelona forsøker seg med høye innlegg mot et hodesterke Chelsea. Ingen suksessrik oppkrift.

38 min - Messi på en sjelden visitt. Kommer til innlegg, men ballen treffer et Chelsea-bein og Cech kan gå ut og plukke enkelt.

34 min - Barcelona har enda ikke hatt et skudd på mål og savnet etter Henry kommer tydelig fram i angrepsspillet til gjestene fra Spania.

31 min - Lampard fikk hard medfart i duellen med Alves, men kommer seg omsider på bena igjen.

30 min - Alves tildeles gult kort etter en høy albue. Godt dømt av Øvrebø som har håndtert dette oppgjøret på en god måte.

26 min - Drogba faller i feltet etter en duell med Abidal og hele London roper på straffe, men Øvrebø vinker spillet videre. Repetisjonen indikerer at Øvrebø dømte riktig.

24 min - Drogba skyter frisparket hardt inn i feltet, men det resulterer bare i et hjørnespark som ender i en heading utenfor mål. Chelsea presser voldsomt på for scoring nr. to.

24 min - Alves bruker armene på Malouda og frispark ved dødlinja til hjemmelaget.

23 min - Igjen en god mulighet for Chelsea. Drogba spilles i gjennom, men Valdes er kjapt ute og avverger.

21 min - Dani Alves forsøker seg med et frispark fra drøye 30 meter. Skuddet treffer ikke mål og Petr Cech kan enkelt skjerme ballen ut.

20 min - Terry og Alex i Chelseas midtforsvar har foreløpig hatt full kontroll på Barcelonas super-angreps-rekke.

18 min - Chelsea har festet et lite grep om kampen. Barcelona virker rystet etter scoringen.

16 min - God overgang av Chelsea. Innlegg fra venstre som treffer Lampard som skyter himmelhøyt over.

12 min - Stamford Bridge koker etter at Chelsea gikk opp i ledelsen på spektakulært vis.

9 min - Kjempescoring til hjemmelaget. Essien banker til på volley fra 18 meter. Kula går via tverrligger og bakken før den spretter opp i nettaket.

8 min - Midtbanestrategen, Xavi, har startet kampen godt og fordelt ballen mesterlig til sine lagkamerater.

5 min - Barcelona er fulle selvtillit etter storseiren over Real Madrid i helga. Katalanerne viser ingen tegn til forsiktig taktikkeri, men går rett i angrep når de har sjansen.

3 min - Tom Henning Øvrebø er kampens hoveddommer. Assistentdommere er Geir Åge Holen og Dag-Roger Nebben.

2 min - Høyt tempo preger de første minuttene på Stamford Bridge.

1 min - Kampen er i gang.

Barcelonas Carles Puyol er ute med for mange gule kort mens Thierry Henry og Rafael Marquez er ute med skade.

Velkommen til årets siste semi-finale i Mesterligaen mellom Chelsea og Barcelona.

Lagoppstilling Chelsea (4-3-3): Cech - Bosingwa, Alex, Terry, Cole - Lampard, Essien, Ballack - Anelka, Drogba, Malouda

Lagoppstilling Barcelona (4-3-3): Valdes - Abidal, Pique, Toure, Alves - Xavi, Busquets, Keita - Messi, Eto'o, Iniesta

Fotball

• Elleville overtidsminutter da Odd reddet uavgjort

Tre sene scoringer sørget for 3-3 mellom Odd og Viking i Skien.

Viking-kaptein Zlatko Tripic trodde han hadde avgjort det hele da han scoret fire minutter på overtid. Men Odd ville det annerledes. Mikael Norø Ingebrigtsen scoret seks minutter på overtid og reddet ett poeng for hjemmelaget.

Harald Tangen Nilsen scoret kampens første mål etter 25 minutter. Kun ti minutter senere var kampen snudd. Først med et skudd fra Odds Tobias Svendsen via en Viking-spiller og i mål, så med en ny fulltreffer fra sammen mann etter en pasning ut 45 grader og inn i feltet.

Viking presset på for utligning i andreomgang, og lyktes fire minutter før fulltid med et skudd fra Peter Christiansen.

Så scoret Tripic etter et godt forarbeid fra Lars-Jørgen Salvesen, før Ingebrigtsen ga Odd ett poeng med et vakkert skudd.

Odd ble i tillegg redusert til ti mann like før Ingebrigtsen 3-3-utligning, da Mihajlo Ivancevic fikk sitt andre gule kort på overtid.

Hjemmelaget befinner seg dermed på 8. plass, med Viking to plasser bak etter henholdsvis seks og fem spilte kamper.

Viking
  • PSG ble seriemester uten å spille – Monaco-tap sørget for titteljubel

Paris Saint-Germain kunne søndag juble for sitt tolvte seriegull og sitt tredje strake. Tittelen ble sikret etter Monacos 2-3-tap mot Lyon.

Premissene før søndagens duell i Lyon var klare. Monaco måtte vinne for å forlenge håpet om å ta igjen PSG på tabelltopp.

Det greide de ikke, og dermed er PSG seriemestere igjen. PSG kunne selv sikre seriegullet lørdag, men 3-3 mot Le Havre førte til at de måtte vente til søndag.

PSG har vunnet ligaen seks av sju siste årene. Lille i 2021/22 var unntaket. Ingen har flere ligatitler enn PSG, der Marseille og Saint-Étienne er nærmest med sine ti.

Mye av æren for PSGs seriegull skal gullkalven Kylian Mbappé ha. Spissen har scoret 26 mål, noe som er ni flere enn Lille-spiller Jonathan David. (NTB)

PSG
  • Haaland tilbake med scoring i City-seier

Erling Braut Haaland startet på benken, men kom inn og scoret da Manchester City slo Nottingham Forest 2-0. Det er jærbuens 21. ligamål denne sesongen.

– Det er viktig at han er tilbake og gjør det han gjør. Han var ikke klar for 90 minutter, men det var godt for ham å være tilbake, sa City-manager Pep Guardiola til BBC etter kampen.

City er nå nummer to i Premier League, ett poeng bak Arsenal, men med en kamp mindre spilt. Forest er i andre enden av tabellen, ett poeng over nedrykksstreken.

Haaland har slitt med en muskelskade den siste tiden og mistet to kamper, men var tilbake på benken mot Forest. Der satt også Oscar Bobb.

Gjestene slet lenge med å skape sjanser, men tok ledelsen etter 32 minutter da Josko Gvardiol headet en corner fra Kevin De Bruyne i mål.

Få minutter senere burde Chris Wood utlignet for hjemmelaget, men spissen avsluttet utenfor fra fem meter. Rett før pause fikk også stopper Murillo en kjempemulighet fra kort hold, men skuddet gikk i tverrliggeren og over.

Like etter hvilen fikk Wood nok en stor mulighet, men klarte ikke å utligne.

Haaland kom inn like etter timen og brukte kun ti minutter på å doble ledelsen for gjestene. De Bruyne spilte han igjennom, og Haaland var iskald foran mål.

Bobb kom inn i det 89. minutt, men rakk ikke utrette stort.

Erling Braut Haaland
  • Ny Bjørlo-perle da FFK imponerte igjen

Igjen ble Fredrikstads Morten Bjørlo avgjørende da de hvitkledde tok sesongens andre seier. Sandefjord ble slått 1-0.

FFK har ikke tapt siden serieåpningen mot Bodø/Glimt og imponerer i sitt første år i Eliteserien siden 2011. Seieren gjør at Fredrikstad er på 6.-plass. Sandefjord står fortsatt uten seier.

Morten Bjørlo ble dagens mann.

Bjørlo tok en berøring, orienterte seg og chippet ballen over den utrusende Sandefjord-keeperen.

– Det er en klassescoring, fastslo TV 2-ekspert Yaw Amankwah.

Sandefjord hadde noen kjempesjanser i den første omgangen, men maktet ikke å få ballen over streken. (NTB)

Fredrikstad
  • Molde holder følge med Bodø/Glimt – slo Haugesund 2-1

To tidlige mål sørget for at Molde fikk en kjempestart på vei mot 2-1-seier over Haugesund i Eliteserien søndag.

Med trepoengeren holder stadig Molde følge med serieleder Glimt. De har begge 13 poeng, men nordlendingene har bedre målforskjell og i tillegg én kamp mindre spilt.

Magnus Wolff Eikrem var søndag tilbake i startelleveren etter skadetrøbbel og scoret kampens første mål. Deretter la Kristian Eriksen på til 2-0. Sory Diarra sto for gjestenes scoring i annen omgang.

Både Fredrik Gulbrandsen og Eikrem var tilbake i startelleveren etter skadeopphold. Gulbrandsen hadde en flott målgivende pasning på Eriksens mål. (NTB)

Molde
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.