Han ble 26 år gammel.

26-åringen døde av hjertesvikt på sitt hotellrom lørdag under en treningsleir i sesongoppkjøringen. Forsvarspilleren trente som vanlig sammen med resten av laget lørdag, men han ble funnet av lagkamerater da han ikke dukket opp til et måltid senere på dagen.

Både lagets leger og italienske førstehjelpere prøvde å få liv i den spanske spilleren etter at han var funnet, men alle gjenopplivningsforsøk var forgjeves.

- Det er vanskelig for oss alle sammen å fatte hva som virkelig har skjedd, sa Espanyols president Daniel Sanchez etter den triste meldingen.

Skulle snart bli far

- Jarque var en person som var profesjonell til fingerspissene, og han var svært glad over at han snart skulle bli far. Han elsket Espanyol og var godt likt av fansen, sa Sanchez.

På klubbens websider ble det lagt ut hyllest til Jarque over en altfor kort fotballkarriere.

I våre hjerter

- Smilet som vi alltid vil huske fra den beskjedne gutten fra Sant Boi (en liten by i nærheten av Barcelona), har etterlatt et stort mørke i våre sjeler, men han vil alltid ha en plass i våre hjerter, het det på hjemmesiden.

Dødsfallet skjer bare to år etter at Sevilla-forsvareren Antonio Puerta døde av hjertesvikt under serieåpningen i Spania den gangen. Han ble bare 22 år gammel.