Hopp til innhold

Kan bli ofret i Hamburgs storopprydding

Det er bebudet storpprydding i tradisjonsrike Hamburger Sport-Vereien. Blant de 14 i stallen som blir nøye vurdert med tanke på fremtiden, er den tidligere Rosenborg-spilleren Per Ciljan Skjelbred.

Per Ciljan Skjelbred

Per Ciljan Skjelbred er blant de spillerne som kan forsvinne i Hamburgs gjennomgang av spillerstallen.

Foto: David Hecker / Ap

Ifølge lokalavisen Hamburger Morgenpost, vil trener Thorsten Fink og sportssjefen Frank Arnesen i HSV, forsterke laget foran den nye sesongen som starter siste helg i august.

Kommende mandag er første trening for Skjelbred og resten av laget i Hamburg. Skjelbred har kontrakt med klubben til juni 2015, og har uttalt at han gjerne vil bli.

Det til tross for lite spilletid etter overgangen fra Rosenborg til Bundesliga forrige sesong.

Har fått lite spilletid

Kun åtte ganger var han på banen i seriekamper, uten å gjøre seg bemerket. Tyske medier var raskt ute med å sette han opp på laget blant ”nye flopper” sist sesong.

Det er da også grunnen til at han er en av 14 ”utsatte” i den 36 mann store stallen.

Saken fortsetter under bildet

Thorsten Fink

Hamburgs trener Thorsten Fink gir instruksjoner til Skjelbred (th) og Paolo Guerrero (tv).

Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters

Er ekstra utsatt

Som midtbanespiller er han ekstra utsatt. For det er ingen stor hemmelighet i den tyske havnebyen, at HSV er ute etter Skjelbreds gamle lagkamerat i Rosenborg, Markus Henriksen.

I tillegg er en av Sveriges beste midtbanespillere, Rasmus Elm, høyaktuell for en overgang fra nederlandske AZ Alkmaar.

Elm vil gjøre unna ferien etter sommerens EM-sluttspill, før han bestemmer seg.

Tradisjonsklubb

Hamburger Sport-Verein leverte en av klubbens svakeste sesonger gjennom tidene i 2011/12 og endte på 15. plass etter å ha kjempet i nedrykksstriden helt til slutt.

Siden HSV er den eneste klubben som aldri har rykket ned i tysk fotball, kreves det sportslig framgang, og da er opprydding i spillerstallen et av flere grep, i tillegg til at man leter etter solide forsterkninger før overgangsvinduet stenger 31. juli.

Fotball