Brann biter seg fast i toppen etter nok en hjemmeseier

Brann holder seg på skuddhold i eliteserien etter at de vant 3-1 over Sarpsborg 08 søndag. Med full pott på hjemmebane denne våren, er de nå bare tre poeng bak Rosenborg på andreplass.

Pusic

Martin Pusic og Brann fortsatte seiersrekken på hjemmebane med 3-1 over Sarpsborg søndag.

Bård Finne

Bård Finne mottar hyllest etter sin 2-0-scoring.

– Det var en slitekamp. For å være ærlig burde mye av spillet vårt vært bedre. Likevel var det passe solid av oss, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til TV 2.

Martin Pusic sendte hjemmelaget i ledelsen med en perlescoring etter 20 minutter.

Spissen stakk tidlig på en lang pasning fra Haugen, og med et par spillere rundt seg tok han ballen perfekt ned på brystet og satte den forbi en utrusende Kerr i Sarpsborg-målet.

Finne doblet ledelsen

Gjestene fra Østfold var ikke uten sjanser i oppgjøret.

Like etter Pusic' mål ble Piotr Leciejewski tvunget ut i full strekk av Gudmundur Thorarinsson. Islendingens avslutning fra 20 meter ble slått ut til corner.

Også Mohamed Elyounoussi bidro tidvis med flere pene finesser for Sarpsborg.

Like før pause doblet likevel Bård Finne ledelsen for Brann, med det som var ungguttens andre scoring på like mange kamper fra start denne sesongen.

Bunnsolid hjemmeform

Martin Wiig sørget for tilløp til spenning med sin redusering etter 62. minutter, men det som var av nerve i kampen ble fjernet fullstendig da hjemmelaget økte til 3-1 18 minutter senere.

Zsolt Korcsmar scoret målet etter en retur fra Kerr.

Dermed beholder Brann sin imponerende hjemmestatistikk: Bergenserne har vunnet alle kampene på hjemmebane denne sesongen. På bortebane står de imidlertid med fem strake tap.

– Poengmessig er vi ganske høyt oppe. Hadde vi vunnet en bortekamp og tapt en hjemme, ville folk sagt at dette hadde vært en fantastisk start. Bortebiten henger ved oss, sier Skarsfjord.

For Sarpsborg var det lagets tredje tap på fire kamper. Sarpingene er nummer ti på tabellen