Hopp til innhold

Drillo: – Et av mine vanskeligste laguttak noensinne

Tre dager før VM-kvalifiseringskampen mot Island står «Drillo» overfor et av sine vanskeligste laguttak noensinne.

Egil Olsen

Egil Olsen har ennå ikke førsteelleveren klar til kampen mot Island. Mange av Norges langslagsspillere sliter med spilletid i sine klubblag, det skaper problemer for landslagssjefen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Det er en del spørsmål, da skjønner dere sikkert hvor vanskelig jeg har det. Det er sjeldent det er såpass mange spørsmålstegn, sa Egil «Drillo» Olsen da han møtte pressen tirsdag kveld.

Usikker

Fredag starter Norge på veien som forhåpentlig skal ende med spill i fotball-VM i Brasil sommeren 2014. Første hinder på veien er Island på fremmed gress.

Da Olsen presenterte troppen til de to første VM-kvalifiseringskampene forrige uke, åpnet han pressekonferansen med å si at uttaket ikke hadde vært enkelt.

Å sette sammen startoppstillingen til kampen mot Island er heller ikke lett, erkjenner landslagssjefen.

– Jeg har for så vidt en lagoppstilling i tankene, men jeg er ikke sikker på at dette er elleveren, erkjenner Olsen.

– Det har vært et av de vanskeligste uttakene. Det er litt for mange, flere enn vi kunne ønske, som ikke spiller fast i klubbene sine. Det er noe vi bestandig sliter med, mer eller mindre. Det er mer denne gangen, sier Olsen.

Må velge tre

Rune Jarstein hadde en marerittkveld i treningskampen mot Hellas for noen uker siden. Det startet debatten om keeperplassen på landslaget, men det er ikke keeperplassen som skaper mest hodebry for Olsen.

– Jeg har ikke noe svar på midtbanekonstellasjonen. Jeg har seks sentrale midtbanespillere, og kan bruke tre av gangen. Så enkelt er det, sier landslagssjefen.

Mandag ble Molde-spiller Vegard Forren hentet inn i landslagstroppen. Olsen vil heller ikke røpe om Molde-spilleren får sjansen fra start.

– Det er mange spørsmål, men dere får ikke noe svar på det, sier han.

Fotball