Hopp til innhold

Landslagslegen: – Steven Gerrard skulle hatt rødt kort

Landslagslege Thor Einar Andersen raser etter England-kaptein Steven Gerrards stygge takling av Tom Høgli.

Gerrard takler Høgli

England-kaptein og Liverpool-stjerne Steven Gerrard sendte Tom Høgli på en luftetur lørdag kveld. - Det er en veldig stygg takling, sier landslagslege Thor Einar Andersen til NRK.no.

– Tom kunne blitt fotballinvalid. Karrieren kunne vært ødelagt, sier en tydelig irritert og oppgitt landslagslege til NRK.no etterlørdagens landskamp.

Like før pause i kampen mellom Norge og England kastet England-kaptein og Liverpool-stjerne Steven Gerrard seg inn i en takling mot Tom Høgli med knottene først.

Gerrads knotter smalt inn ankelen på Høgli. Norges høyreback gikk rett i bakken og måtte byttes ut.

Krykker

En røntgenundersøkelse sent lørdag kveld viser at Høgli ikke har brukket ankelen, men søndag skal foten undersøkes nærmere, ifølge landslagslegen.

Etter kampen måtte Høgli bruke krykker.

Club Brugge-spilleren ble kjørt rett til spillerhotellet etter røntgenundersøkelsen og møtte ikke pressen etter kampen.

– Rødt kort er den eneste måten å bli kvitt slike taklinger på. Da viser man tydelig hva man mener om slikt. Jeg har sett flere stygge taklinger mot ankler på video og alle er eksempler på det samme: Dommerne må bli strengere, sier Thor Einar Andersen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Gerrard og Høgli

Steven Gerrad løftet uforståelig på skuldrene etter taklingen av Tom Høgli. Landslagslege Thor Einar Andersen mener taklingen var så stygg at den kunne gjort Høgli fotballinvalid.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Typisk Gerrard-takling

John Arne Riise kjenner Steven Gerrard godt fra tiden de spilte sammen i Liverpool. Han er ikke overrasket over at engelskmannen leverte en tøff takling mot Norge.

– Det er en typisk Gerrard-takling. Han har gjort det mange ganger før, men han er ingen stygg spiller. Hvis han traff han (Høgli) var det i hvert fall ikke med vilje, sier Riise.

Mister Kroatia-kampen

Landslagskaptein og England-proff Brede Hangeland sier han ikke så taklingen så godt, men vet hvor stygge taklinger det er i Premier League.

– I England må du regne med slike taklinger. Der skal ma gå inn i taklinger på den måten. Det er litt av forskjellen på fotballkulturen der og andre steder, sier Hangeland.

– Det er vel en slik takling som blir sett på som god i England, men farlig alle andre steder, legger han til.

– Det er ingen unnskyldning at det er vanlig å gjøre slikt i England, kontrer landslagslege Andersen.

Ifølge landslagslegen mister Tom Høgli antageligvis landskampen mot Kroatia til lørdag.

Fotball