Hopp til innhold

15 overganger vi venter på

Overgangsvinduet i europeisk klubbfotball står vidåpent i noen få dager til. Her er overgangene vi fortsatt går og venter på.

Tre spillere vi venter vil bytte klubb

MODNE FOR KLUBBSKIFTE?: Fernando Torres (Chelsea), Radamel Falcao (Monaco) og Arturo Vidal (Juventus) er alle på lista over spillere som kan skifte arbeidsgiver i løpet av den kommende uka.

Foto: NTBscanpix

15) William Carvalho, Sporting Lisboa

Interesserte klubber: Chelsea, Liverpool, Manchester United, Arsenal

Midtbaneankeret har vært på radaren til europeiske toppklubber i lang tid. Spesielt Manchester United ivrer etter å sikre seg portugiserens tjenester. 22-åringen er en ballvinner og pasningslegger av høy, internasjonal klasse. Senest torsdag ble det hevdet at Louis van Gaal hadde vært i møter om en potensiell overgang. Sporting ønsker mer enn 200 millioner kroner for unggutten.

William Carvalho
Foto: MIGUEL VIDAL / Reuters

14) Loïc Rémy, QPR

Interesserte klubber: Newcastle, Arsenal, Tottenham

Loïc Remy var den store ledestjernen på et Newcastle som slet i motvind sist sesong. Nå er leiesoldaten tilbake i QPR, og angriperens gode avslutteregenskaper er ønsket i flere klubber. Newcastle vil ha Remy på permanent basis, men vil få tøff kamp fra et Arsenal i spissnød.

Loic Remy
Foto: OLLY GREENWOOD / Afp

13) Danny Welbeck, Manchester United

Interesserte klubber: Arsenal, Tottenham, Sunderland, Newcastle

United-spissen var en viktig brikke i Sir Alex Fergusons spillerstall, men har havnet lengre og lengre bak i spisskøen under David Moyes og nå Louis van Gaal. Briten er likevel ettertraktet. Det er ingen umulighet at «Fresh Prince of Bel Air»-lookaliken havner i en annen Premier League-klubb – enten på lån eller permanent overgang – før vinduet stenger.

Danny Welbeck
Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

12) Sami Khedira, Real Madrid

Interesserte klubber: Chelsea, Arsenal, Manchester United

Etter en svært skadepreget fjorårssesong i Madrid kan Khedira være på jakt etter nye utfordringer i en annen storklubb. Mannen med hårstrikken viste litt av hva han kan i sommerens fotball-VM og har en høy stjerne hos sin tidligere sjef, José Mourinho. Spanske medier har hevdet at tyskeren skal være villig til å bli værende i hovedstadsklubben, men interessen fra England er udiskutabel.

Sami Khedira
Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

11) Javier Hernández, Manchester United

Interesserte klubber: Juventus, Valencia

Javier «Chicarito» Hernández fikk en pangstart på United-karrieren, men nå virker mexicanerens tid på Old Trafford å være ved veis ende. Louis van Gaal har varslet at han vil svinge øksen over flere United-spillere, kanskje så mange som sju, før vinduet stenger – og mye tyder på at Hernández er blant dem. Men Hernández spilte godt i VM, er fortsatt bare 26 år, og vil trolig finne seg en ny toppklubb.

Javier Hernandez
Foto: DARREN STAPLES / Reuters

10) Alexandre Song, Barcelona

Interesserte klubber: West Ham, Liverpool, AC Milan, Marseille

Liverpool-manager Brendan Rodgers skal ha et ønske om å styrke stallen med en defensiv midtbanespiller, og den tidligere Arsenal-kjempen Song står øverst på lista. Song har fått variabelt med tillit under Barca-manager Luis Enrique, som heller bruker Ivan Rakitic og Sergio Busquets på midtbanen. Likefullt, Song er et hett navn og kan havne i enten Frankrike, England eller Italia før vinduet stenger.

Alex Song
Foto: LLUIS GENE / Afp

9) Xherdan Shaqiri, Bayern München

Interesserte klubber: Liverpool, Juventus, Spartak Moskva

Sveits-yndlingen har vært et hett navn i flere år, og har tøff kamp om plassen på Bayerns stjernespekkede midtbane. Brukes stort sett som innbytter, og 22-åringen skal være interessert i en klubb som kan tilby ham mer spilletid. Liverpool har vært på Shaqiri-shopping i hele sommer, uten hell. Juventus er trolig et mer realistisk stoppested for den Kosovo-fødte driblefanten.

Xherdan Shaqiri
Foto: Kerstin Joensson / Ap

8) Mattia Destro, Roma

Interesserte klubber: Chelsea, AC Milan, Tottenham

Når en fotballspiller svarer «vi får se» på spørsmål om han blir værende i en klubb eller ikke, vet du at noe er på gang. Akkurat dét svarte Roma-spissen Mattia Destro nylig. 23-åringen ble også avbildet på en flyplass i forrige uke, angivelig på vei til London for å møte Chelsea-ledelsen. Men flere klubber skal jakte mannen som scoret 13 mål på 14 seriekamper sist sesong.

Mattia Destro
Foto: GABRIEL BOUYS / Afp

7) Daley Blind, Ajax

Interesserte klubber: Manchester United

VM-kometen havnet på alles lepper etter den gode innsatsen for Nederland i Brasil. Nå kan 24-åringen med de gylne lokkene og den fleksible spillestilen være på vei til Louis van Gaal i Manchester. Mannen som kan spille midtstopper, back og midtbane blir imidlertid ikke billig. Ajax-direktør Marc Overmars har blitt sitert på at United vil måtte betale «absolutt høyeste pris» for å sikre seg Blind.

Daley Blind
Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

6) Fernando Torres, Chelsea

Interesserte klubber: AC Milan, Atlético Madrid

Mannen med 20 mål på 110 ligakamper for Chelsea ble neppe glad da José Mourinho hentet inn Diego Costa før sommeren. Det betydde trolig kroken på døra for den en gang så målfarlige Torres. Chelsea skal ønske å kvitte seg med spanjolen, og Torres skal ønske seg vekk. Da er mye gjort. AC Milan blir etter alle solemerker hans neste stoppested. Lykke til, Fernando.

Fernando Torres
Foto: BEN STANSALL / Afp

5) Radamel Falcao, Monaco

Interesserte klubber: Chelsea, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Real Madrid, Juventus

«Alle» vil ha Falcao. Problemet er bare at colombianeren er latterlig dyr. Derfor er flere klubber, blant annet Chelsea og Arsenal (som begge har sin stjerneangriper ute med skade), interessert i å hente superspissen på lån. Samtidig har Real Madrid en halv hånd nede i pengesekken for å sikre seg 28-åringen på permanent basis. Og Manchester City har penger, de også. Trolig vil Falcao-sagaen vare til langt ut på kveldinga på «Deadline Day». La pengefesten begynne.

Radamel Falcao
Foto: JEAN-SEBASTIEN EVRARD / Afp

4) Marco Reus, Borussia Dortmund

Interesserte klubber: Atlético Madrid, Manchester United, Liverpool, Real Madrid, Bayern München

Borussia-manager Jürgen Klopp tviholder på gullgutten Marco Reus, men snart kan 24-åringen med silkepasningene bli revet ut av armene hans. Real Madrid, Barcelona og Atlético Madrid kjemper alle om Reus' signatur. Samtidig hevdes det fra ulikt hold at Reus allerede har en avtale med Bayern München om en overgang neste sommer. Rykteflommen rundt Reus er brutal – hvor han ender er det neppe noen andre enn han selv som vet. Kanskje han ikke vet det selv heller.

Marco Reus
Foto: RALPH ORLOWSKI / Reuters

3) Mats Hummels, Borussia Dortmund

Interesserte klubber: Manchester United, Barcelona

Mats Hummels ble utnevnt til Borussia-kaptein i sommer, trolig i et halvdesperat forsøk fra manager Jürgen Klopp på å få midtstopperen til å fortsette karrieren i trygge Dortmund. Men Hummels, som storspilte i fotball-VM, kan ha vokst seg for stor for den tradisjonsrike klubben. «Jeg liker meg her, men jeg synes at du har lov til å se etter penger», har 25-åringen uttalt. Frem med pengesekken, Louis van Gaal.

Mats Hummels
Foto: ODD ANDERSEN / Afp

2) Edinson Cavani, Paris Saint-Germain

Interesserte klubber: Arsenal, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea

Med Olivier Giroud ute med langtidsskade, skal Arsenal-manager Arsène Wenger være klar til å splashe greit med cash for å finne en fullverdig erstatter. Og Cavani skal være interessert i å bytte beite etter én sesong i den åpenbart enorme skyggen til Zlatan Ibrahimovic. Det snakkes om et bud på rundt 500 millioner kroner fra «The Gunners». Den som til slutt sitter igjen med Cavani vil trolig måtte ut med enda mer. Cavani har fire år igjen av kontrakten med Paris-klubben.

Edinson Cavani
Foto: THOMAS SAMSON / Afp

1) Arturo Vidal, Juventus

Interesserte klubber: Manchester United, Barcelona, Real Madrid

Sommerens lengste overgangssaga, uten tvil, har handlet om en 26 år gammel chilener med hanekam og stålkondis. Fotballverden har falt ut av tellinga på hvor mange bud Manchester United har lagt inn på midtbanemotoren. Men Juventus fortsetter å hale ut tiden. Som Anders Røstad (@Roztad) skrev på Twitter: «Vidal har nå sagt takk og farvel til lagkameratene for 62. gang, agenten er i Manchester for 91. gang og han har kjøpt 11 hus i området». Bli ferdig.

Arturo Vidal
Foto: GIORGIO PEROTTINO / Reuters

Andre spillere som kan skifte klubb før overgangsvinduet stenger:

  • Daniel Alves, Barcelona
  • Daniel Agger, Liverpool
  • Fernando Llorente, Juventus
  • Alessio Cerci, Torino
  • Toby Alderweireld, Atlético Madrid
  • Juan Cuadrado, Fiorentina
  • Shinji Kagawa, Manchester United
  • Nikola Zigic, Birmingham

PS! Overgangsvinduet stenger kl 24.00 mandag 1. september (natt til tirsdag).

Hvilken overgang er det DU venter på? Del i kommentarfeltet under saken!

Fotball