Hopp til innhold

Drammens trenere sa opp på dagen

Øystein Havang og Roger Kjendalen trekker seg som trenere for håndballklubben Drammen med umiddelbar virkning.

Øystein Havang og Roger Kjendalen

FERDIG: Drammens trenere Øystein Havang og Roger Kjendalen (t.h.) trekker seg fra jobben. Bildet er fra en tidligere anledning.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Det har vært mye bråk rundt Drammen håndballklubb i år. Nå har også trenerne fått nok.

– Summen av utenomsportslig støy og utfordringer, sammen med at resultatene ikke har gått slik vi ønsket, gjør at vi velger vi å forlate klubben nå, forteller avtroppende trener Øystein Havang til NRK.

Havang understreker at forholdet til spillerne har vært bra, men at han har etterlyst tydeligere signaler fra styret.

– Vi føler vi har manglet tillit fra styret. Tillit og tydelige signaler på hvor klubben er på vei. Summen av alt dette gjør at vi nå velger å trekke oss, sier Havang.

– En utmerket jobb

Drammen har slitt i årets sesong, og ligger helt nede på en 10.plass med bare fire seire på de første 13 kampene. Utenomsportslig uroligheter, som bråket rundt Frank Løke, har preget hele klubben.

Tidligere i år trakk også styreleder Svein Tore Moe seg fra jobben, og daglig leder i klubben, Frode Scheie, er sykemeldt.

Fungerende styreleder, Leif Kronstad, sier til NRK at trenerne hadde tillit fra styret, men har også forståelse for at de kan ha fått en annen oppfatning, på grunn av enkelte uttalelser.

– Det har ikke vært manglende tillit til trenerne fra styrets side. Det kan jeg tilbakevise. De har gjort en utmerket jobb, ut i fra de rammebetingelser de har hatt. Jeg vil også understreke at det ikke er noe vondt forhold mellom trenere og klubben, sier Kronstad, som tok over som styreleder 6. januar.

– Det har vært en krevende måned, og det er betydelige timer arbeid som er lagt ned. Det er på ingen måte ønskelig at dette kommer på toppen, innrømmer han.

Fikk beskjed lørdag

På lørdagstreningen i dag kom de to trenerne med den overraskende nyheten til spillerne, og til styret.

– All ære til spillerne. De har stått i dritten i hele år og gjort det bra ut i fra forutsetningene. De har hatt store forventninger på skuldrene sine og vi har bare positive ting å si om spillerne, sier Havang.

– Jeg ønsker Drammen alt godt for resten av sesongen. Og forhåpentligvis skilles vi som venner. Jeg håper virkelig at Drammen kan få en opptur fremover. Det unner jeg klubben, legger han til.

Drammen har hatt spillepause grunnet håndball EM i Polen. Første kamp er om fire dager, borte mot Runar/Sandefjord, Frank Løke sin nye klubb. Det jobbes allerede med å finne en trenererstatter.

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal