Hopp til innhold

Carlsen får billetter til VM-finalen som betaling for å delta i turnering

Fire billetter til finalen i fotball-VM fristet så mye at sjakkverdensmester Magnus Carlsen har sagt ja til å stille på en oppvisningsturnering i Brasil.

Carlsen

Her har Magnus Carlsen nettopp landet i Norge etter å ha blitt verdensmester i november i fjor. Nå reiser han snart til OL og Sotsji som turist.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg tror billettene var krydderet som gjorde at han gikk for det. Han skal visstnok nå ha fire billetter til finalen i Rio den 13. juli, forteller verdensmesterens far, Henrik Carlsen.

De brasilianske arrangørene venter at over 400 deltakere kommer til å delta i turneringen som arrangeres i Caixas De Sol i Brasil i begynnelsen av mars, skriver sjakksiden Chessdome.

– Det vil jeg gjerne ha

Sjakkeneren selv vil ikke svare direkte på om han krevde VM billetter som betaling for å stille opp i turneringen, men at han har lyst på billetter – det legger han ikke skjul på.

– På generelt grunnlag kan jeg si at det vil jeg gjerne ha, sier han til NRK.

Pappa Carlsen forteller at den sportsinteresserte sønnen heller vil ha opplevelser enn penger.

– Jeg tror han er mye mer interessert i spesielle opplevelser enn penger, ja.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Henrik Carlsen

Magnus Carlsens far, Henrik Carlsen, bekrefter at sønnen får fire billetter til VM-finalen for å delta i en oppvisningsturnering i Brasil.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Avslører sin OL-favoritt

Før oppvisningsturneringen skal Carlsen til OL i Sotsji. Der er det spesielt én sport han gleder seg veldig til å se – nemlig curling.

– Interessen er ganske ny, men jeg tenkte over det her om dagen, og da fant jeg ut at jeg har veldig lyst til å se curling, forteller han.

– Vintervarianten av sjakk?

– Ja, jeg synes det er et interessant, strategisk spill. Det er jo klart at det er visse likheter med sjakk. Det er mange andre ting jeg gleder meg til å se i OL også, men curling er det mest spesielle, sier Carlsen.

Slapper av i Norge før OL

Tirsdag stakk nordmannen av med seieren i Zürich Chess Challenge etter å ha slått Levon Aronian og Fabiano Caruana med ett poeng.

Nå har Carlsen noen rolige dager i Norge før han etter hvert reiser til Sotsji og OL i Russland.

Planen videre etter OL og oppvisningsturneringen i Brasil, er foreløpig ikke helt satt.

– Han må jo finne andre eventer enn kandidatturneringen. Hvis det dukker opp noe spennende i april, passer det veldig godt med tidsplanen.

Det eneste som er helt sikkert er at Carlsen deltar i Norway Chess i Rogaland i juni.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal