Hopp til innhold

– Har ligget helt på grensen av hva hun tåler

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Cecilia Brækhus (31) løper fortere, løfter tyngre og bokser bedre enn noen gang før. Treningsregimet før kveldens kamp har vært det tøffeste noensinne.

Cecilia Brækhus

STERKERE, RASKERE, BEDRE: Cecilia Brækhus flekset som aldri før under fredagens innveiing. Brækhus veide inn til 66 kg.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg er i superform, sier Cecilia Brækhus til NRK.no.

Cecilia Brækhus under innveiing

Cecilia Brækhus under fredagens innveiing i Danmark.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Mye tyder på at hun har rett. Før lørdagens tittekamp i danske Frederikshavn nærmest ryker det av den norske boksejenta.

For 12. gang skal hun i ringen for å forsvare sine tre tittelbelter. Motstander er den 18 år gamle Oxandia Castillo fra Den dominikanske republikk.

– Jeg har kampplanen klar. Jeg har på ingen måte undervurdert motstanden som venter meg, sier Brækhus.

Forklarer «god-følelsen»

At Brækhus har blitt en veteran, er synlig for det blotte øye. 31-åringen gjør unna intervju for intervu med stoisk ro, svarer høflig på alle spørsmål som måtte komme, og virker ikke å la seg affisere av noe som helst.

Brækhus er i slag, og vet det.

– Jeg kjenner det på hele kroppen. Alt går så lett. Jeg er ferdig med en tung treningsperiode, og har fått noen dager hvile. Alt ligger til rette for at jeg skal bokse min beste kamp lørdag kveld, sier hun til NRK.no.

– Hvordan har treningsarbeidet vært?

– Knalltøft, det skal jeg innrømme. Men jeg har godt av det, og liker mye trening, sier hun.

Ny trener

Nytt foran denne kampen er at Cecilia, i tillegg til å samarbeide med mentaltreneren og krigsveteranen Tommy Fjeldheim, også har fått på plass egen fysisk trener, 24 år gamle Solveig Wilhelms.

Hun og Brækhus har tilbragt flere timer sammen i et styrkerom på Holmenkollen for å tyne maks ut av bokserinnens muskelmasse.

Oxandia Castillo

TØFF I TRYNET: Kveldens motstander, Oxandia Castillo.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Hennes faste boksetrener, tyskeren Georg Bramowski, bekrefter at «The First Lady» sjelden har hatt bedre fysiske forutsetninger enn akkurat nå.

– Alder betyr ingenting

– Jeg har aldri trent henne hardere. Denne gangen har vi virkelig tøyd strikken. Vi har ligget helt opp mot grensen av hva hun tåler. Cecilia liker mye trening, og har en kropp som responderer godt på det, sier Bramowski til NRK.no.

Han kan også fortelle at den ubestridte verdensmesteren har scoret høyt på alt fra oksygenopptak-tester til såkalte laktat-tester, som måler utøverens terskel for melkesyreproduksjon.

– Er hun like vass i dag som før hun fylte 30?

– Alderen betyr ingenting. Som bokser blir du bare bedre og bedre utover 30-årene. Jeg har aldri sett Cecilia mer tent og bokseklar enn nå, sier Bramowski, som har trent Brækhus frem til flere tøffe boksemøter de siste årene.

Brækhus smiler mye. Og ler en hel del. Men når hun i kveld går i ringen for 23. gang i proffkarrieren, er det en helt annen Cecilia som møter boksepublikummet enn den som står med en vannflaske i hånden og snakker høflig med norsk presse.

Da er håret satt opp i stramme fletter, sminken er av, tannbeskyttelsen er i munnen. Cecilia Brækhus forvandler seg fra en høflig bergensk jente, til en kaldblodig kriger.

– Nå er det nok tull og tøys. La oss komme oss i ringen, sier Brækhus bestemt.

Siste nytt

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal