Hopp til innhold

Hagen avfeier kritikken – men vet fortsatt ikke om han kjører Tour de France

Edvald Boasson Hagen (26) fått mange kritiske spørsmål etter en vårsesong uten de store resultatene. Selv bryr han seg ikke om hva som blir sagt, men innrømmer at han ikke vet hvilke ritt han skal sykle ut sesongen.

Edvald Boasson Hagen trener i Maridalen

Edvald Boasson Hagen avfeier kritikken som har blitt rettet mot han denne sesongen. – Jeg har ikke stagnert, sier 26-åringen til NRK.

Hagen

Hagen endte på 21. plass i Paris-Roubaix forrige helg.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

– Det er mange som har meninger og det får de bare ha. Jeg får ikke gjort noe annet enn å gjøre mitt beste. Jeg føler meg ganske sterk, men har ikke hatt resultater, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.

– Mange mener du stagnerer i Sky, er du enig det?

– Jeg har vel ikke stagnert, jeg har hatt jevne sesonger, men ikke vunnet like mye. Jeg har kjørt høyere klasse på de løpa jeg har kjørt, så da blir det vanskeligere å vinne.

NRK møter den sindige rytteren på en treningstur i Maridalen. Han er en kort tur hjemme i Norge mellom to ritthelger.

Han legger heller ikke skjul på at hjelperytterrollen han har fått til tider ikke gjør det enkelt å vinne like mye.

– Pluss at jeg har vært hjelper i Tour de France og sånn, og da blir det vanskeligere å ta seire, sier Hagen om sin egen rolle i laget som har hatt de to siste sesongers Tour de France-vinnere.

Hjelperytter i Amstel Gold Race også

Og den rollen får han i søndagens Amstel Gold Race også. Amstel Gold Race er den første av Ardenner-klassikerne. Løpet har 34 bakker og er kjent som et hardt og langt løp på over 250 kilometer.

– Jeg er ikke kaptein der, det er Geraint Thomas som er hovedmannen. Men er jeg der og får sjansen så tar jeg den, forklarer rudsbygdingen.

Edvald Boasson Hagen er sugen på å prestere etter en sesong som ikke har levert de største prestasjonene, og oppsummerer egen sesong til NRK.

– Det har vært greit, det har ikke vært toppresultater bortsett fra en tredjeplass, men man blir ikke husket for toppresultater. Sesongen er veldig lang så det er mye å gjøre enda.

Hagen kom på tredjeplass i Omloop Het Nieuwsblad og har en andreplass fra et ritt på Mallorca i februar. Totalt har han syklet over 4400 kilometer konkurranse i årets sesong fordelt på 23 konkurransedager.

Usikker på om det blir deltagelse i Italia og Frankrike rundt

– Forhåpentligvis kjører jeg Giroen, hvis jeg blir tatt med der. Deretter er det Tour de France som er målet. Jeg har bedre grunnlag for å komme med i år enn tidligere, så jeg vet ikke helt hva de sier til det, sier Hagen til NRK om de videre planene i sesongen.

26-åringen sikter til at han har hatt en sesongoppgjøring og vårsesong helt uten skader og andre plager.

Forrige gang Hagen kjørte Giro d'Italia var for fem åre siden. Der vant han en individuell etappe som gikk til Chiavenna og en lagtempoetappe med laget Columbia sammen med blant andre Mark Cavendish.

Den gangen kom han avgårde i et femmannsbrudd og spurtslo Robert Hunter, Pavel Brutt, David Vigano og Alessandro Bertolini.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen vant en etappe forrige gang han delto i Italia Rundt, nå håper han å få kjøre rittet igjen denne sesongen.

Foto: DAMIEN MEYER / AFP

Siste nytt

  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal