Hopp til innhold

Skuffet Blanco tviler på ny VM-sjanse

BEOGRAD (NRK.no): Isabel Blanco (34) tror Serbia-smellen kan ha vært den siste medaljesjansen hennes i VM.

Blanco

Isabel Blanco (midten) vendte hjem til Norge og julefeiring torsdag ettermiddag. Her forlater hun flybussen sammen med Pernille Wibe.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

Breivang

Karoline Dyhre Breivang er innstilt på å pakke kofferten også til neste mesterskap.

Foto: Sindre Murtnes / NRK
Thorir

Landslagssjef Thorir Hergeirsson skal diskutere landslagsfremtiden med spillerne etter jul.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

Torsdag ettermiddag kom de norske håndballjentene til flyplassen i Beograd hvor de møtte pressen for siste gang under VM-oppholdet.

Skuffelsen etter kvartfinaletapet hadde fortsatt et godt tak på dem der de trillet bagasjen mot innsjekkingen.

Larvik-spiller Isabel Blanco slet med å innse at drømmen om en VM-medalje nok en gang var knust.

– Det gjør vondt

Sist hun representerte Norge i VM endte det med en 9.-plass i 2005. Nå, etter å ha gjort comeback på landslaget i år, reiser hun hjem med også den nest dårligste mesterskapsplasseringen på 2000-tallet.

– Følelsen er kjip. Dette ble ikke som vi hadde håpet og drømt om. Når du ikke lever opp til dine egne forventinger, gjør det vondt, sier Blanco til NRK.no.

– Tror du dette var din siste sjanse i VM?

– I VM? Ja, det kan godt være. Men jeg vil ikke tenke mer over det før etter jul en gang. Vi får se, sier 34-åringen.

Larvik-spilleren, som står med EM-gull fra 2004 og 2008, vet heller ikke om hun ønsker å satse videre på landslaget frem mot EM i 2014.

– Nå skal jeg bare fordøye dette. Jeg får ta de tankene etter jul, sier Blanco.

Blanco er nå en av veteranene på landslaget sammen med blant andre Karoline Dyhre Breivang (33), Katrine Lunde (33) og Heidi Løke (31).

Norge-kaptein Breivang har imidlertid ingen planer om å trappe ned landslagshåndballen.

– Så lenge jeg synes det er gøy, vil jeg holde på, sier Breivang.

– Jeg synes jeg får det spørsmålet hvert år, ler hun.

Vil diskutere fremtiden

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var blant de mest travle blant kofferter og trillevogner på Nikola Tesla lufthavn.

«Alle» ønsket en forklaring på hva som gikk galt mot Serbia – og spesielt i 2.-omgang. I ettertid har flere vært kritiske til landslagssjefens bytter.

– Det blir alltid noe å henge resultatet på når du ikke lykkes. Sånn er livet. Vi lever i den dynamikken, sier Hergeirsson.

– Det kan alltid diskuteres. Linn (Jørum Sulland) kunne kommet inn litt før, og hvis hun hadde kommet inn før uten at det hadde funket, hadde vi fått kritikk for at Nora (Mørk) ikke fikk prøve seg. Da er vi i gang med hva, om, så og hvis, sier Hergeirsson.

Islendingen gjentar imidlertid det han sa rett etter kampen: At han burde ha gamblet tidligere da Serbia tok over spillet.

Nå venter en mer grundigere evaluering av mesterskapet. Og så skal han ta en prat med hver enkelt spiller om fortsettelsen.

– Vi skal se hva vi kunne gjort annerledes i 2013, og så skal vi se fremover. Og da blir det ulike diskusjoner med de forskjellige spillerne. Noen har vært med lenge, og noen er nettopp kommet inn. Så det er veldig ulike ståsteder, men de diskusjonene tar vi på nyåret, sier Hergeirsson.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal