Hopp til innhold

Bjørndalen om samarbeidet med Kjell Inge Røkke: – Har betydd mye

POKLJUKA/OSLO (NRK): Ole Einar Bjørndalen (41) har rådført seg med noen utvalgte private støttespillere gjennom karrieren. Samspillet med milliardæren Kjell Inge Røkke (57) har vært viktig for skiskytterstjernen.

Bjørndalen og Røkke

FEIRET I 2002: Ole Einar Bjørndalen fikk maks uttelling under OL i Salt Lake City. Deretter ble han invitert på middag av Kjell Inge Røkke sammen med stafettlaget. Det ble starten på et langt samarbeid.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Bjørndalen begynner å mimre idet NRK viser ham bildet fra seiersfesten etter det fjerde gullet han tok i Salt Lake City i 2002. På bildet står skiskytterkongen og ler hjertelig sammen med forretningsmannen Kjell Inge Røkke.

Middagen i USA var starten på et samspill mellom Bjørndalen og Røkke, etter at kvelden bød på stor stemning rundt bordet. Forholdet mellom de to er fortsatt tett, snart 14 år senere.

Kjell Inge Røkke

STØTTESPILLER: Kjell Inge Røkkes råd har betydd mye for Bjørndalen. Her er Røkke under 4. juli-feiringen på den amerikanske residensen i Oslo i 2012.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Han har betydd mye. Han er en fantastisk person og har prestert ekstremt i det han har holdt på med. Han har vært en viktig partner for min del, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK.

Utenfor forretningslivet er Røkke en viktig sponsor for Bjørndalen. Han er også en helt sentral mann for Molde Fotballklubb. Der har han bidratt med store pengesummer.

Private støttespillere

Rundt seg har skiskytteren lenge hatt flere faste personlige støttespillere som hjelper ham og som han rådfører seg med, både i og utenfor sporet. Røkke har kvaliteter som skiskytteren mener han lærer mye av.

Bjørndalen

STERK SESONGSTART: Ole Einar Bjørndalen slet mye i oppkjøringen til sesongen. Men tiden før jul var meget sterk for skiskytteren. Her i Slovenia rett før jul.

Foto: JURE MAKOVEC/AFP / Afp

– Den måten han er god på sitt felt og hvordan han er god til å planlegge og systematisere. Han er ekstremt strukturert. Det er der man lærer aller mest av ham, sier Bjørndalen.

Seieren i verdenscupstarten i Östersund kom etter en uvanlig trøblete oppkjøring til VM-sesongen. Men det er i slike perioder, når han har slitt, at Bjørndalen har opplevd at støtten fra Røkke virkelig har vært fremtredende.

– Han er en av de som tar opp telefonen når det går trått. Så hører man ikke så mye fra ham når det går bra. Så han er litt motsatt av alle andre. Han ser når skoen trykker, sier Bjørndalen.

– Velger fra øverste hylle

Røkke gir generelt ikke kommentarer til media for tiden. Men kommunikasjonsdirektøren i Aker, Atle Kigen, skriver til NRK:

– Det er veldig hyggelig at Ole Einar setter pris på samarbeidet og samspillet med Kjell Inge og Aker.

Ola Lunde var privat skytetrener for Bjørndalen tidligere i karrieren, og de to jobbet tett sammen. Han vet hvordan Bjørndalen vil at støttespillerne skal utfordre ham.

– Ole har alltid vært veldig dyktig til å plukke folk rundt seg. Han velger fra øverste hylle. Han velger de folkene som han mener kan være med å heve ham, gi innspill og ikke minst gjøre ham bedre som skiskytter, sier Lunde.

Ole Einar Bjørndalen bruker Kjell Inge Røkke som en av sine viktige støttespillere for å hevde seg i skiskyttertoppen. De to har samarbeidet siden de møttes i 2002.

SE VIDEO: Her kan du se Dagsrevy-reportasjen.

Siste nytt

  • Molde møter Sarpsborg i cupen – VIF trakk HamKam

    Molde skal opp mot Sarpsborg i jakten på kvartfinaleplass i årets fotball-NM.

    Molde slo Hødd 3-1 onsdag og sikret seg en plass i den fjerde runden.

    Lillestrøm overrasket og slo Bodø/Glimt 4-2 onsdag. «Fugla» møter Strømsgodset i den neste fasen. Kampene spilles 8. mai før det blir et opphold fram til høstsesongen.

    Vålerenga slo ut Tromsø på hjemmebane onsdag og får ny hjemmekamp når HamKam kommer på besøk.

    I alt åtte eliteserielag er ute av årets cup. I tillegg til Molde og Lillestrøm er Fredrikstad, KFUM Oslo, HamKam, Strømsgodset, Viking og Sarpsborg 08 videre.

    Molde vant cupen i fjor med 1-0-seier over Glimt.

    Alle kampene:

    Eidsvold Turn – Sandnes Ulf

    Stabæk – Bryne

    Strømsgodset – Lillestrøm

    Raufoss – Fredrikstad

    Vålerenga – HamKam

    Lysekloster – KFUM

    Molde – Sarpsborg

    Levanger – Viking (NTB)

    Molde
    Foto: NTB
  • Hoelgaard på tiendeplass i Frankfurt

    Markus Hoelgaard ble beste nordmann i éndagsrittet Eschborn-Frankfurt onsdag. Det tradisjonsrike rittet ble som vanlig arrangert 1. mai og er et ritt som Alexander Kristoff har vunnet flere ganger tidligere.

    Løypa har de siste to utgavene blitt gjort hardere og opp Feldberg for andre gang måtte Kristoff slippe. Det norske Uno-X-laget satt da med Ådne Holter, Søren Wærenskjold, Odd Christian Eiking og Markus Hoelgaard i feltet.

    Wærenskjold måtte slippe i rittets siste stigning og til slutt ble det en spurt fra en gruppe på 36 ryttere. Der var Maxime Van Gils best og vant foran Alex Aranburu og Riley Sheehan.

    Hoelgaard ble nummer ti i spurten, mens Holter og Eiking kom inn til henholdsvis 28. og 29. plass.

    Markus Hoelgaard
    Foto: Fredrik Hagen / NTB
  • Vålerenga videre i cupen: Første hjemmeseier på 227 dager

    Vålerenga rykket på dramatisk vis ned i fjor. Mye av grunnen var at de slet stort på hjemmebane i Oslo, hvor de kun vant tre av 18 kamper (15 seriekamper, to cupkamper og én kvalifiseringskamp).

    Også årets sesong har startet dårlig på hjemmebane, med ett poeng på de to første seriekampene.

    Onsdag fikk Vålerenga endelig juble for seier igjen på hjemmebane, deres første hjemmeseier siden de slo Aalesund i serien 17. september i fjor.

    I etterkant av det hadde de spilt åtte hjemmekamper uten seier, før de altså kunne innkassere cupavansement etter 1-0 mot Tromsø.

    Simen Juklerød scoret kampens eneste mål med et godt plassert skudd i første ekstraomgang.

    For Tromsø fortsetter katastrofe-starten på sesongen. Fjorårets bronsevinner i Eliteserien har tapt samtlige fire kamper i Eliteserien til nå i år og er nå også slått ut av cupen.

    Vålerenga

Sendeplan

Kl. Program Kanal