Hopp til innhold

Bjørndalen går «all in» på sprinten i VM

SJUSJØEN/OSLO (NRK): Ole Einar Bjørndalen måtte roe ned etter verdenscuprennene i Anterselva. Men nå er 42-åringen klar for VM på hjemmebane.

Ole Einar Bjørndalen

KLAR FOR VM: Ole Einar Bjørndalen har den sisten tiden vært sliten, men nå skal han være i rute til VM på hjemmebane.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg trenger litt tid, men i dag føltes det bra. Jeg tror det skal gå rett vei, smiler Ole Einar Bjørndalen.

NRK møter «Kongen av skiskyting» under en treningsøkt på Sjusjøen. Det er under én uke igjen til VM i Holmenkollen starter med mixed stafett, men Bjørndalen satser alt på den første individuelle øvelsen – sprinten neste lørdag.

– Jeg har en mulighet på sprinten og da kjører jeg all in på den. Deretter er det jaktstart dagen etter og der skal jeg også prøve å vinne. Jeg kjører all in fra første konkurranse, fastslår Bjørndalen.

Ole Einar Bjørndalen

TOMMEL OPP: Ole Einar Bjørndalen er i form.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Var sliten

– Jeg har vært rimelig bra nå den siste tiden. I Anterselva var det ikke helt bra, forteller 42-åringen.

Ole Einar Bjørndalen har ikke gått verdenscup siden nettopp Anterselva. De rennene gikk av stabelen i slutten av januar, og det med skuffende resultater for Bjørndalen.

Han ble nummer 23 på sprinten og på jaktstarten fikk han hele fem bom og endte til slutt på en 30.-plass.

– Jeg var veldig sliten, men om det var sykdom eller noe annet vet jeg ikke helt, sier Bjørndalen.

Bjørndalen, som fikk en drømmestart på sesongen, så seg nødt til å reise hjem etter Anterselva for å roe ned.

– Etter det begynte jeg med høydetrening og var omtrent 19 dager i høyden. Der trente jeg bra og nå har jeg trent på Natrudstilen en ukes tid. Det er deilig å komme ned fra høyden, forteller han.

Samme høydetrening som før OL i Sotsji

Ole Einar Bjørndalen tok to OL-gull under lekene i Sotsji for to år siden, og ble med det tidenes mestvinnende vinterolympier.

– Har du kopiert oppskriften fra Sotsji?

– Høydeoppholdet er ganske likt, men tiden fra høydeoppholdet til mesterskapet nå er kortere. Det har vært litt forskjellig, så jeg vil ikke si at jeg har kopiert oppskriften.

Bjørndalen var også med sist det var skiskytter-VM i Holmenkollen og ser frem til et nytt mesterskap på hjemmebane.

– Jeg gleder meg veldig mye. Det var veldig flott i 2000. Det var god stemning og fine løp. Jeg tror det blir en enda større opplevelse nå. Det blir mer folk, artigere konkurranser og enda høyere nivå, spår Bjørndalen.

Han tar med seg sin spesialbygde treningstrailer til Holmenkollen.

– Traileren skal være med til VM. Jeg trenger noe gode treningsøkter i den under mesterskapet, sier han.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal