Hopp til innhold

Bjørndalen etter VM-sølvet: – Føles som gull

HOLMENKOLLEN (NRK): Ole Einar Bjørndalen (42) satset alt på å spisse formen til VM-sprinten. Etter sin 41. VM-medalje finner omgivelsene knapt ord for å beskrive prestasjonene.

bjørndalen

NUMMER EN: Ole Einar Bjørndalen beskriver sølvmedaljen så god som gull.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

–​ Jeg er ikke overrasket. Han har gjort det samme hvert år de siste årene. Det er sprint, og han legger det inn på computeren som en Excel-formel for hvordan han skal komme i form. Så trykker han på enter og går inn til medalje. Det ser lett ut, sier Johannes Thingnes Bø etter Bjørndalens sølv.

Franske Martin Fourcade (27) var uslåelig, og vant med over 26 sekunder, men Bjørndalen tok sin første individuelle sølvmedalje på hjemmebane.

Sprint VM Holmenkollen

PALLEN: Martin Fourcade tok sitt andre VM-gull, mens sølvet gikk til Ole Einar Bjørndalen. Sergej Semenov fra Ukraina tok bronsen på sprinten i VM.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg var overrasket da Ole tok OL-gull på sprinten i Sotsji, men jeg er ikke det i dag. Jeg vet hvor sterk han kan være og det har han vist i år. Han er mye bedre enn for tre år siden, skryter Fourcade på pressekonferansen.

Godt som gull

Det er nøyaktig to år og en dag siden Bjørndalen begynte å planlegge lørdagens VM-sprint i Holmenkollen. Etter å ha tatt to OL-gull i Sotsji, valgte Bjørndalen å utsette pensjonisttiden med to år for å få med seg mesterskapet på hjemmebane.

I dag gikk han ut som første nordmann i Holmenkollen. De mange tusen fremmøtte jublet høyt da veteranen feide ned alle blinkene på liggende skyting. De jublet enda høyere da han gjentok prestasjonen på stående.

Han kunne gå i mål til sin 41. VM-medalje. Og sikre at Norge tar en medalje på VM-sprinten for 19. gang på rad.

– Dette sølvet føles som en gullmedalje i dag. Jeg taper mot en motstader som er verdens beste skiskytter om dagen. Så nå skal jeg nyte sølvet, det er helt ufattelig, sier Bjørndalen med et stort smil.

– Det er noen justeringer som gjerne skulle vært bedre. Men når kroppen begynte å svare på trening, så har det vært bra. Når man blir nummer to i VM, må man være i nærheten av det maksimale, forklarer han videre.

Slo tilbake - igjen

For etter å ha hatt en god sesongstart før jul, kom problemer med både sykdom og formsvikt for Bjørndalen.

– Jeg har aldri opplevd å være i så dårlig form. Men det var en bratt stige som løste ut positivt treningsmessig etter det, forteller Bjørndalen, som valgte å gå med helt nye ski på dagens sprint.

– Det er imponerende det Ole Einar får til her. Med de problemene han hadde i januar, så kommer han inn her og banker ned ti treff, sier NRKs ekspertkommentator Ola Lunde.

Tarjei Bø havnet helt nede på en 54. plass, men kunne i det minste glede seg over lagkameraten.

Det er helt fantastisk. Når dere spør om vi tror han kan ta medalje, tror dere kanskje vi prøver å være snille. Men vi tror faktisk på det. Han gjør det jo gang etter gang. Jeg er like imponert nå som i Sotsji, sier han.

VM skiskyting

SE VIDEO: Se Bjørndalens andre skyting.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal