Hopp til innhold

Bjørgen fester grepet om minitouren etter ny maktdemonstrasjon

Marit Bjørgen var suveren på fellesstarten i Falun lørdag, og tok et langt skritt mot sammenlagtseieren i minitouren i Falun. Therese Johaug og Heidi Weng sikret tredobbelt norsk.

Bjørgen

SE VIDEO: Her blir Kowalczyk parkert av Bjørgen og Johaug i den siste bakken.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen vant i Falun lørdag.

Foto: ANDERS WIKLUND / NTB scanpix

– Førsteplassen er vel delt ut allerede. Det Marit har gjort i år er beundringsverdig, skryter Therese Johaug overfor NRK etter målgang.

Justyna Kowalczyk, som er Bjørgens argeste konkurrent i kampen om sammenlagtseieren i minitouren, ble henvist til fjerdeplassen.

Bjørgen har 45 sekunder å gå på vis-a-vis Kowalczyk før søndagens avsluttende jaktstart.

– Det er ganske mye, det. Normalt er jeg en bedre skøyter enn henne, så alt ligger til rette for meg. Men vi må gå først, sier Bjørgen til NRK.

Kowalczyk har forøvrig allerede sikret sammenlagtsieren i verdenscupen totalt.

– Sier noe om hvor stor Marit er

Med seieren lørdag fortsatte hun sin fantastiske statistikk – i de verdenscuprennene hun har stilt opp i denne sesongen, er hennes dårligste plassering 2.-plass.

– Vi snakket om det i går. Den statistikken sier mye om hvor stor idrettskvinne Marit er, sier Johaug.

Bjørgen selv spøker med at hun var redd for å ødelegge statistikken denne helga.

– Det ser ut som jeg ikke gjør det, så jeg er sånn sett veldig fornøyd, smiler hun.

Les videre under videoen!

Marit Bjørgen er storfornøyd med årets sesong. Reporter: Ida Nysæther Rasch

Se intervju med Marit Bjørgen: - Alt ligger til rette for meg

Norsk trio i teten fra start

De norske jentene viste lørdag at de hadde alvorlige hensikter allerede fra første stavtak.

Ved første passering 1,4 kilometer lå Therese Johaug helt først, tett fulgt av Marit Bjørgen og Heidi Weng. Verdenscupvinner Justyna Kowalczyk fulgte imidlertid like bak.

Ved 4,7 kilometer hadde kvartettens høye tempo skaffet dem en luke på ti sekunder ned til Julia Tsjekaleva og de andre forfølgerne.

– Det er ikke overraskende. Det er rett og slett de fire løperne med størst motor, kommenterte NRKs Jann Post.

Johaug vant mellomspurten

Therese Johaug uttalte før rennet at hun «følte seg i god form», og viste at det ikke bare var skryt på den innlagte spurten etter 5,6 kilometer.

Etter en tøff duell med Marit Bjørgen var nemlig Johaug sterkest, mens Kowalczyk ble nummer tre og Weng nummer fire.

Den polske verdenscupvinneren hadde imidlertid ikke gitt opp, og satte opp farten betraktelig etter spurten. Det klarte ikke de norske jentene å matche umiddelbart, og Kowalczyk fikk etterhvert en luke på flere sekunder ned til Bjørgen.

Det skulle imidlertid ikke vare lenge, for ved passering åtte kilometer hadde Johaug og Bjørgen igjen kontakt med Kowalczyk, mens Heidi Weng fulgte litt lenger bak.

Les videre under videoen!

Therese Johaug skryter av lagvenninnen Marit Bjørgen: Reporter: Ida Nysæther Rasch

Se intervju med Therese Johaug: - Marit viser hvor stor hun er

– Kowalczyk faller for eget grep

I den siste motbakken fikk polakken noen leie glipptak, og Bjørgen og Johaug seilte fra i tet.

– I den formen Kowalczyk er i for øyeblikket, kostet rykket for mye. I dag faller hun litt for eget grep, sier Torgeir Bjørn.

Den siste biten viste Marit Bjørgen seg igjen sterkest. Johaug hadde full kontroll på andreplassen, mens Heidi Weng spurtslo Kowalczyk på oppløpet og sikret tredobbelt norsk.

– Jeg tenkte bare at jeg skulle ha den tredjeplassen. Jeg stivna fælt når Kowalczyk rykket, men da jeg så at hun sleit i den siste bakken øynet jeg håpet, sier Weng til NRK.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal