Hopp til innhold

– Nå må forbundet svelge de største kamelene

OSLO (NRK): Det er ventet at det blir signert en avtale mellom Petter Northug og skiforbundet. Fredrik Aukland mener det er forbundet som må gi mest.

Petter Northug

FORHANDLER MED SKIFORBUNDET: Petter Northug ønsker å gå verdenscup og Tour de Ski denne sesongen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Fredrik Aukland

TROR PÅ LØSNING: NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Jeg var skeptisk med en gang, men nå er jeg trygg på at de signerer en avtale. Skiforbundet må klare å sette sammen noe som gjør det interessant for Petter Northug å bli med, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Det har den siste uka vært spekulert i om Norges største skistjerne snart kommer til enighet med Norges Skiforbund, om den kommende langrennssesongen.

Tidligere i dag skrev Trønderavisa at skiforbundet vil tilby Northug en treårig avtale.

Aukland mener forbundet må ha svelget unna en stor kamel, om så er tilfellet.

– De gikk veldig hardt ut og krevde en signatur på avtalen de først la frem, ellers ville det ikke bli noen avtale i det hele tatt. Nå har de selv sagt at de nærmer seg, og da må de ha viket fra det ene prinsippet de gikk ut med, sier langrennseksperten bestemt.

– Da har Petter kommet seirende ut av det, slår han fast.

Skipresident Erik Røste henviser til kommunikasjonssjef, Espen Graff. Han uttaler følgende til NRK.

– Northug har ikke skrevet under på en avtale med Norges Skiforbund, og vi kan naturligvis ikke uttale oss om en prosess som ikke er avsluttet.

Spår at en avtale mellom Petter Northug og skiforbundet snart er i boks. Reporter: Anders Engeland. Foto: Petter Olden. Redigering: Tore Lindvollen.

– Petter ville funnet noe annet å drive med

Fredrik Aukland, som onsdag ble presentert som NRKs nye langrennsekspert, mener partene har dratt konflikten ut alt for lenge. Og sender med det et stikk til begge leire.

– De er i samtaler, men jeg synes det er tåpelig om de venter helt til sesongåpningen i Beitostølen (13. november) før de blir enige. Det er tåpelig å krangle om siste rest av avtalen der oppe.

– Har de ingen avklaring i dag, så blir det ikke enklere i løpet av de neste 14 dagene heller, mener Aukland.

– Skiforbundet vil dysse ned faktumet at Petter er en x-faktor i norsk idrett, og enda viktigere i internasjonal langrenn. Det er det Petter svenskene og de andre utlendingene vil slå. Slike typer trenger vi.

– På den andre siden tror jeg Petter ville funnet seg noe annet å drive med, om han bare hadde fått gå langløp.

– Satser på Tour de Ski

Ifølge den tidligere Sveits-suksesstreneren har Petter Northug meldt seg på ett eller to langløp denne sesongen. Og aller helst vil trønderen vinne Tour de Ski.

– Det er trigger nummer én og det eneste store utenfor mesterskap han ikke har vunnet. Tour de Ski ligger ekstremt høyt, men han har slitt opp den siste bakken og ikke vært god nok tidligere.

– I år tror jeg Petter er blant favorittene, men jeg er også spent på russerne og Dario Cologna, sier Aukland.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal