Hopp til innhold

– Cecilia er i ferd med å bli «ringrusten»

KOMMENTAR: Brukne bein, operasjoner, motstandere som trekker seg, strekkskader, bytte av promotor - og nå brudd med enda en manager. Det har vært et vanskelig år for Cecilia Brækhus.

Cecilia Brækhus

VANSKELIG ÅR FOR VERDENS BESTE: Cecilia Brækhus har gått over et år uten kamp. Nå er hun i ferd med å bli «ringrusten», mener kommentatoren

Foto: Pontus Höök, Höök, Pontus / NTB scanpix

Ikke det at hun ser ut til å mistrives. Hyppige opptredener i media viser en smilende mester som ikke ser ut som om hun skofter treninga. Men – det begynner å bli lenge siden hun fikk vist fram det hun gjør bedre enn noen andre kvinner i verden. Boksing.

Cecilia Brækhus er i ferd med å bli det som på boksespråket kalles «ringrusten». Det kan sammenliknes med å være benksliter for en fotballspiller. Du er på trening hver dag, men kamp er noe helt annet.

Det er det en fare for at Cecilia Brækhus får kjenne på neste gang hun er i ringen.

Åtte måneder uten hansker

Det er ikke hennes skyld. Bruddene i foten i siste kamp mot Jennifer Retzke i november 2014 tok lang tid å reparere. Så lang tid at hun i juni, 8 måneder etter bruddene, fortalte til VG at hun ennå ikke hadde trent med hansker på. Det er lenge å være borte fra arbeidsredskapene.

Cecilia kan heller ikke beskyldes for å «dodge» eller styre unna noen, men utvalget av aktuelle motstandere er relativt begrenset.

Det har vært annonsert flere comeback i høst, blant annet mot ei sveitsisk jente med 9 kamper!

Den kampen satte en strekk under trening en stopper for.

Når kommer kravet om tittelforsvar?

Brækhus forsvarte tittelen

FORRIGE KAMP: Her jubler Cecilia Brækhus etter klar seier over Jennifer Retzke. Men det var i november i fjor, og siden har hun ikke bokset

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Det er ikke lett å finne noen som både er kvalifisert og villig til å klatre inn i ringen med en suveren verdensmester. Cecilia skal også ha hatt mulighet til å bokse på et stevne i Finland forrige helg – uten å takke ja til det.

Hvor lang tid tar det før bokseorganisasjonene forlanger at hun tar et forsvar av titlene? Neppe særlig mye lenger.

Det finnes en mulighet. Svenske Mikaela Lauren har yppet seg og hevdet Cecilia er redd for henne. Lauren er full av selvtillit etter å ha slått Cecilias forrige motstander Retzke – og tatt WBC-tittelen i super weltervekt.

Hun har åpenbart glemt at hun selv fikk seg en alvorlig smell på kjeften av Cecilia i 2010. Brækhus er en bedre bokser, selv om Lauren har utviklet seg på 5 år.

Det er bare å takke ja til utfordringen – om ikke annet for å komme i gang igjen.

– Skal hun bokse, må hun gjøre det nå

En verdensmester trenger ikke sette tittelen på spill for ofte, men bør gå et par kamper i året. Neste mulighet på et stort stevne vil kanskje først komme til sommeren når Tyson Fury møter Vladimir Klitsjko til returoppgjør.

Da vil hun i tilfellet ha gått 1 år og 8 måneder uten kamp. Cecilia Brækhus er 34 år. Hun kan ikke bare være gallionsfigur. Skal hun bokse, må hun gjøre det nå.

Gammel rival i rampelyset

Samtidig som Brækhus rusler rundt i skyggenes dal, soler hennes gamle drømmemotstander Holly Holm seg i rampelyset på den internasjonale MMA-scenen.

Holm slo en stygg KO på Ronda Rousey tidligere i høst. Kampen var en verdensbegivenhet, toppet plakaten og viste at det finnes en enorm interesse for å se også kvinner i kampsport. Nå skal hun være tilbudt 60 millioner for en returkamp.

Hun gjorde antagelig det rette da hun styrte unna Brækhus for noen år siden.

Holly Holm vs. Ronda Rousey

MILLIONSUKSESS: Tidligere hovedrival Holly Holm unngikk å møte Cecilia Brækhus. Hun gikk i stedet over til kampsporten MMA og har enorm suksess

Foto: PAUL CROCK / Afp

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal