Hopp til innhold

– Vi gråt da vi så «Zucca»

NHL-stjernene ble redde da de møtte Mats Zuccarello på sykehuset.

Carl Hagelin

BLE SKREMT: NY Rangers' svenske stjerne, Carl Hagelin, forteller om et tøft sykehus-besøk hos Mats Zuccarello.

Foto: Anders Engeland

Zucca i Norge

I NORGE: Mats Zuccarellos (i midten) lagkamerater Kevin Hayes (f.v.), Derick Brassard, Carl Hagelin og Chris Kreider besøker Stavanger denne uka.

Foto: Anders Engeland

– Vi ble redde da vi besøkte Mats på sykehuset. Det ble tårevått og ekkelt, forteller Carl Hagelin til NRK.

Den svenske NY Rangers-stjernen ankom onsdag Stavanger sammen med lagkameratene Kevin Hayes, Derick Brassard og Chris Kreider for å delta i Mats Zuccarellos veldedighetskamp i oljebyen.

Der delte de blant annet sine opplevelser rundt nordmannens skade for åtte uker siden.

– På sykehuset var det ledninger overalt. Mats forsøkte å prate, men vi så at han ikke klarte å si det han ville. Vi merket at han ble frustrert selv også. Jeg og (Derick) Brassard gråt sammen, og lurte på hva som feilet oss, forteller Hagelin ærlig.

Det var i Stanley Cups kvartfinale at Mats Zuccarello ble truffet i hodet av et skudd. Siden har nordmannen måttet ta det med ro, og han var langt unna deltakelse på isen da Rangers ble slått ut i semifinalen.

Sliter med taleevnen

Men nå mener «Zucca» at han endelig har blitt frisk.

– Nå har jeg det veldig bra. Jeg er veldig «happy» for å kunne røre på meg i morgen (veldedighetskampen). Det skal bli godt, forteller han med et smil.

– Husker du mye av pucken som traff deg?

– Nei. Jeg fikk den i hodet, så sa det pang. Jeg forsøkte å gå til boksen, men var helt i ørska. Da jeg kom til garderoben forsøkte jeg å prate, men fikk ikke ut et ord.

Ikke før etter tre-fire-fem dager på intensivavdeling kom taleevnen gradvis tilbake, men evnen kan være nedsatt for resten av livet.

– Jeg er så bra jeg kan bli nå, tror jeg. Pratinga sitter fortsatt ikke helt. Det får jeg bare lære meg å leve med, sier den norske stjernespilleren.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Det krafitge skuddet som traff Mats Zuccarello i Stanley Cups kvartfinale sendte hockeystjernen på intensivavdelingen. I torsdagens pressekonferanse mmeldte han seg frisk, selv om han sliter med taleevnen. Reporter: Anders Engeland.

Kom for sent

Trøtte stjerner

TRØTTE: NY Rangers-stjernene Kevin Hayes (t.v.) og Derick Brassard var slitne under dagens pressekonferanse.

Foto: Anders Engeland

De fem NHL-stjernene kom imidlertid nesten en halvtime for sent til pressekonferansen. Trøtte ruslet de inn i lokalet da klokka nærmet seg 10.

– Vi hadde det moro i går. Vi kom fra New York og spiste en god middag før Mats viste oss mye gøy, innrømmer Derick Brassard som virket som den trøtteste av de fem.

Under pressekonferansen snakket spillerne om både veldedighetsprosjektet og skuffelsen i årets NHL-semifinale, mens de nippet i vann. Hagelin mener det ikke skyldtes nattens aktiviteter.

– Nei, det ble ikke så sent. Det var utrolig god mat i hotellobbyen. Vi satt og spiste litt lenger enn vi fikk lov til. Vi er ikke ofte i Norge, og amerikanerne er ikke vant til så gode frokoster. Så vi åt alt mulig, forklarer svensken.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal