Hopp til innhold

Brennhet etter superspark: – Se opp for Håvard Rugland!

Youtube-sensasjonen Håvard Rugland er nærmere NFL enn noen gang. Mandag imponerte 28-åringen stort i duell med kicker-konkurrenten David Akers.

Håvard Rugland

Håvar Rugland fikk tilskuerne til å måpe da han sendte avgårde et field goal på 58 yard.

Foto: Husted Kicking

– Jeg har kicket meget bra til nå under preseason, medgir Håvard Rugland overfor NRK.no.

Denne uken er Ruglands lag Detroit Lions i gang med forberedelsene til den amerikanske fotballsesongen. En knallhard treningsleir skal sørge for at spillerne blir best mulig rustet til NFL-starten 8. september.

I kampen om en plass på laget er Rugland - som har fått sin sjanse i NFL etter youtube-hiten «Kickalicious» - nødt til å danke ut veteranen David Akers.

David Akers

David Akers spilte Super Bowl for San Fracisco 49ers i februar. Nå er han kicker-konkurrenten til Håvard Rugland.

Foto: JONATHAN BACHMAN / Reuters

Ettersom hvert lag i NFL har kun én kicker, er det veldig sannsynlig at Rugland må forlate Detroit Lions dersom Akers vinner den interne duellen. Amerikaneren har vært kicker i NFL siden 1999, og er hentet inn for å erstatte nylig pensjonerte Jason Hanson.

– Jeg vet det skal mye til for meg å få den plassen, men målet er å gjøre det valget så vanskelig som mulig for klubben, sier Rugland.

– Rugland en kulthelt

Av Detroit Free Press blir Akers sett på som en nøkkelspiller. Lokalavisen, som har analysert Lions' styrker og svakheter inn mot den kommende sesongen, vier imidlertid en god dose spalteplass til Rugland.

Nordmannen blir, som den eneste av spillerne, trukket frem i kategorien «Player to watch».

– Det tar jeg som et stort kompeliment, sier Rugland.

Likevel levner avisen ikke store sjanser for at nordmannen får fortsette.

– Det er ikke sannsynlig at Håvard Rugland klarer å danke ut Akers i kampen om å være kicker, men Rugland har oppnådd en kultstatus blant Lions-supporterne for sin «Kickalicious»-video, skriver journalisten Dave Birkett i sin vurdering.

Klinte til på trening

Og det er ikke bare Ruglands popularitet som kan hjelpe ham til å få sjansen som kicker i Detroit Lions. På mandagens trening imponerte nordmannen stort når han og Akers fikk prøve seg på «field goals».

Akers gjorde riktignok en god jobb da han traff på fire av fire forsøk - det lengste fra 40 yards (ca 36,5 meter). Men ifølge nettstedet Pride Of Detroit var det Rugland som stjal showet.

28-åringen traff også på alle sine fire forsøk. Men der Akers nøyde seg med 40 yards, klinte Rugland til fra 58 yards (ca 53 meter).

– Fansen heier ikke på Rugland for at han skal score på sine «field goals». De heier på på ham for at han skal treffe over nettet BAK målstolpene, skriver WXYZs TV-reporter Brad Galli på Twitter, tydelig imponert over Rugland.

– Består alle tester

Galli er langt fra alene om å la seg imponere av Rugland. Lions-trener Jim Schwartz har tidligere uttalt følgende:

– Det er åpenbart at Rugland har en god fot. Han har bestått alle tester. Han har gjort en god jobb hele veien, både i samspill med en snapper og en holder, og også når han har hatt et forsvar imot seg.

Schwartz roser også nordmannen for hvordan han har funnet seg til rette i en helt ny tilværelse.

– Det er oppmuntrende å se. Nå gjenstår det å se ham i en kamp som går live, hvor det er mye press på kickeren, sa Lions-treneren ifølge Detroit Free Press.

Rivalen er skadeutsatt

Det er langt fra avklart hvem av Akers og Rugland som får være Detroit Lions' kicker når Minnesota kommer på besøk i sesongstarten.

Men at Rugland vil få nok av sjanser til å vise seg frem i treningskampene før den tid, kanskje allerede mot New York Jets 9. august, er det liten tvil om.

– Med Akers' skadehistorikk godt i minnet, bør Rugland få rikelig med muligheter til å imponere i preseason, skriver Dave Birkett i lokalavisen.

Akers slet stort med skader i 2012, og flere spør seg om han vil klare å forholde seg skadefri den kommende sesongen.

– Akers' helse er et wildcard i denne konkurransen. Hvis han fortsetter å slite med alle skadene sine, kan det fort åpne døren for Rugland, skriver Sean Yuille på nettstedet Pride of Detroit.

Om Rugland ikke vinner kicker-duellen i Lions, har han uansett gode sjanser til å få spille i NFL.

– Andre lag i ligaen vil følge med, avslutter Brikett.

Flere har uttalt at dersom han ikke får plass i Detroit-stallen, står flere andre klubber klare til å ta ham imot.

– Så langt fem i tid har jeg ikke tenkt. Jeg vet heller ikke om det stemmer, men det er selvfølgelig hyggelig dersom det stemmer, konkluderer Rugland.

Håvard Rugland har kommet godt i gang treningen hos Detroit Lions.

Se Ruglands første samling med Detroit Lions.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal