Hopp til innhold

– Jeg blir forbannet

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Norge endte med fem hoppere blant de elleve beste - men vekslende forhold ødela for de norske da Severin Freund gikk til topps i Oberstdorf.

Forfang

FORBANNET: Johann André Forfang var alt annet enn fornøyd etter å ha opplevd dårlige forhold i Oberstdorf.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg blir forbannet, rennet blir ødelagt og hoppuka blir kanskje ødelagt. Jeg blir irritert siden jeg ikke får like forhold som andre, sier Johann André Forfang som til slutt endte på åttendeplass etter å ha hoppet under dårlige forhold i begge omganger.

Norge hadde hele fem hoppere blant de ti beste før finaleomgangen i flomlyset i Oberstdorf.

Fannemel beste norske

Men i andreomgang gikk de tyngre for de norske hopperne. Anders Fannemel ble beste nordmann på fjerdeplass.

– Egen prestasjon er jeg veldig fornøyd med. Det kjennes bra ut, gjorde det på bommen, og da får jeg trua. Jeg hoppet ikke bra nok, men det nærmer seg. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Fannemel til NRK.

Fannemel

NUMMER FIRE: Anders Fannemel ble beste nordmann i Oberstdorf tirsdag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Hjemmefavoritten Severin Freund vant rennet foran østerrikske Michael Hayboeck og Peter Prevc.

Tyskeren fikk hoppe under svært gode forhold, og landet på 137,5 meter. Før de resterende hopperne satte utfor ble det endret på farten flere ganger som en følge av vekslende forhold.

Ingen klarte å matche tyskeren som dermed kunne juble for en drømmestart på hoppuken.

– Det var en tøff konkurranse. Jeg tror det var litt vanskelig på slutten av rennet på grunn av at forholdene endret seg veldig fort. For eksempel så hadde Anders Fannemel veldig vanskelig forhold. Det er psykisk tøft å bli flyttet tre bommer opp slik. Man trenger litt flaks i skihopping, i dag var flaksen på min side, sier vinneren til NRK.

Fantastisk laginnsats

Selv om de norske hopperne var litt skuffet over ikke å ha noen på pallen, var det ingenting å si på laginnsatsen.

Kenneth Gangnes endte som nummer seks, mens Johann André Forfang ble nummer åtte.

Daniel André Tande, som lå som nummer to etter første omgang, ble også et offer for forholdene, og ble til slutt nummer ti.

Debutant Joachim Hauer endte som nummer elleve.

Fannemel hopp

HOLDT TIL FJERDEPLASS: Anders Fannemel ble beste norske hopper i Oberstdorf.

Sportsnyheter

Leverkusen

Historisk bragd sekunder før slutt: – Eit under

Sensasjonslaget Bayer Leverkusen såg ut til å feile i forsøket på å slå ein 59 år gamal europeisk fotballrekord, men så skjedde det utrulege langt på overtid.

Siste nytt

  • Svensk OL-vinner politianmeldt – anklages for mishandling av skoleelev

    Den tidligere høydehopp-stjernen Stefan Holm er involvert i en politisak etter en episode med en skoleelev.

    Det er den svenske avisen Nya Wermlands-Tidningen som skriver om anmeldelsen mot Holm. Saken er gjengitt av blant andre Expressen.

    Episoden som politiet nå skal se på skal ha oppstått tirsdag. Da hadde Holm sin første dag som lærervikar på en lokal skole. I en av timene skal det ha oppstått bråk mellom den tidligere idrettsstjernen og et par elever.

    Til lokalavisen sier Holm at timene var «bråkete».

    Det resulterte i at Holm på et tidspunkt skal tatt den ene eleven hardt i armen og dratt vedkommende fram foran i klasserommet. Senere skal han igjen ha tatt tak i samme elev og geleidet vedkommende til pulten, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

    De har snakket med den tidligere høydehopperen, som legger seg flat.

    – Jeg vet at jeg ikke kan gjøre dette, og at jeg handlet feil. Jeg har tenkt mye på det, og jeg er fryktelig lei meg. Jeg angrer veldig på at jeg gjorde det, og vet at jeg gikk over en grense, sier Holm til lokalavisen.

    Han sier videre at situasjonen han har havnet i føles «for jævlig på alle måter» og at han «skammer seg».

    47-åringen har beklaget overfor eleven og hans foresatte. Rektoren ved den aktuelle skolen opplyser at eleven ikke har noen synlige skader og har det bra.

    Det er skolen som har anmeldt saken, ifølge Nya Wermlands-Tidningen. (NTB)

    Stefan Holm
    Foto: NTB
  • Haugesund-treneren går på dagen: – Veldig overraskende

    Den islandske treneren Oskar Hrafn Thorvaldsson ble ansatt i Haugesund i fjor høst, men er nå altså ferdig. Det melder klubben selv på egne hjemmesider.

    De skriver at Thorvaldsson selv ga beskjed på torsdag at han ønsket å gi seg som Haugesund-trener, og at han nå slutter med umiddelbar virkning.

    – I all verden!, skriver TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen på X.

    – Det er jo veldig overraskende. Det virker som det kom veldig brått på for alle parter, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

    – Vi så frem til et langt og godt samarbeid med Oskar, men det blir ikke alltid slik man ønsker og tror. Vi takker han for innsatsen han har lagt ned i å utvikle FK Haugesund og starter nå på prosessen med å finne hans erstatter. Vår kurs og strategi for klubben forblir den samme, sier styreleder i FK Haugesund, Christoffer Falkeid.

    Assistenttrenerne Sancheev Manoharan, Paul André Farstad og Kamil Rylka vil overta treneransvaret og lede laget inntil en ny permanent hovedtrener er på plass.

    Manoharan ledet Haugesund i de ni siste seriekampene i fjor.

    Thorvaldsson tok over ansvaret som trener etter at fjorårets sesong var avsluttet. Denne sesongen har han ledet Haugesund i seks seriekamper, hvor Haugesund står med seks poeng og ligger på 13. plass. Rogalandsklubben har tapt de siste tre kampene og har tapt alle de tre hjemmekampene de har spilt denne sesongen.

    I tillegg røk de ut av cupen i første runde mot fjerdedivisjonslaget Torvastad.

    – Sportslig har det vært svakt. Svak start i Eliteserien og de røk ut i cupen, men vi får vente og se hva som er grunnen, sier Torp.

    Oskar Hrafn Thorvaldsson
    Foto: NTB
  • Fifa trues med søksmål – hevder klubb-VM passer inn i «harmonisk» kalender

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) rykker ut og forsvarer det nye VM-formatet for klubblag. Det skjer etter trusler om rettslige skritt.

    I et brev til Fifa-president Gianni Infantino står det at terminoppsettet i fotballen allerede har nådd et metningspunkt. Avsenderen er en forening for proffligaer fra hele verden og spillerforeningen Fifpro.

    Det melder nyhetsbyrået AFP, som har sett brevet. Fifa blir der varslet om et potensielt søksmål om det ikke gjøres om på planene for et nytt klubb-VM i 2025.

    Konseptet består av 32 lag mot dagens sju. Mesterskapet er lagt til USA i juni og juli. Kritikerne mener det skader ligaene økonomisk og presser spillerne «utover alle grenser».

    «Skulle Fifa nekte å forplikte seg til å løse problemene på det neste styremøte, vil vi være tvunget til å råde våre medlemmer om tilgjengelige alternativer. Dette inkluderer juridiske skritt mot Fifa», står det i brevet.

    Fifa mener den nye VM-modellen tar høyde for å ivareta spillernes helse.

    «Datoene er satt for å sikre at de harmonerer med det internasjonale kampprogrammet og gir tilstrekkelig tid mellom turneringsfinalen og starten på sesongen i mange ligaer», heter det i en uttalelse. (NTB)

    Infantino
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal