Hopp til innhold

– Har aldri hatt det så vondt før

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Heidi Weng takker sin egen jernvilje for at hun i det hele tatt kom seg til mål i Kollen-tremila.

Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Heidi Weng var totalt utmattet etter Kollen-tremila. Her får hun en trøstende klapp på skulderen av lagvenninne Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Foto: NTB Scanpix

Hun var en pallkandidat. Det endte med fjerdeplass for Heidi Weng, bak Therese Johaug, Justyna Kowalczyk og Julia Tsjepaleva.

Likevel er 21-åringen fra Ytre Enebakk godt fornøyd. For aldri før har hun måttet pine seg selv mer for å fullføre et skirenn.

Johaug og Weng

Heidi Weng, her i andreposisjon, forsøkte å følge Therese Johaug i starten. Det fikk hun svi for senere i løpet.

Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN / Afp

– Jeg følte ikke beina mine. Jeg har aldri før hatt det så vondt med meg sjøl. I dag handlet det kun om vilje, og jeg er egentlig fornøyd med å bli nummer fire. At viljen skulle være så sterk, hadde jeg nesten ikke trodd, erkjenner Weng.

Les også: Johaug: – Jeg hatet skøyting

Angrer på Johaug-tempo

Hun prøvde å henge på Therese Johaugs vanvittige åpningsfart, men det holdt bare i fem kilometer.

– Jeg angrer på at jeg ble med til Therese. Jeg skulle bare lagt meg bak og slappet av, for det var ikke noen lett dag for meg. Det var syre fra start til mål. Men hodet var så på plass i dag, jeg skulle ikke gi meg, sier Weng – som innrømmer at fornuften prøvde å få henne til å gi opp.

– Jeg visste ikke om jeg kom til mål. Det var sånn jeg tenkte, bekrefter hun.

Motivasjonen for å gå helt i kjelleren, er målet om å bli blant de fem beste i verdenscupen sammenlagt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Heidi Weng

Heidi Weng (rød ring) ble liggende utslått i målområdet. Justyna Kowalczyk (2.-plass) og Masako Ishida (5.-plass) er også i bildet.

Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN / Afp

Spår ny opptur

Etter Kollen-tremila ligger hun på femteplass i totalcupen. Med 350 poeng igjen å kjempe om i minitouren, har Weng fortsatt mulighet til å ta igjen både Kristin Størmer Steira og Kikkan Randall foran seg på lista.

Men hun kan også bli tatt igjen bakfra av Anne Kyllönen og kanskje mer sannsynlig: Marit Bjørgen.

I fjor ble Weng nummer to i den fire etapper lange verdenscupfinalen, og ut fra prestasjonene til nå i vinter, bør hun ha alle muligheter til å gjøre det like bra også i år.

– Mandag og tirsdag blir bare hvile. I dag var det tungt, og det er nesten så jeg er svimmel. Men det går opp og ned. I dag gikk det litt ned, så da går det litt opp igjen i Falun, spår Heidi Weng.

Siste nytt

  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål tre minutter ut i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal