Hopp til innhold

– Vi hører ikke på dem som mener det ikke er mulig

Med sitt tiende VM-gull viste Gunn-Rita Dahle Flesjå nok en gang at alder bare er et tall.

Gunn-Rita Dahle Flesjå

BARN AV REGNBUEN: Gunn-Rita Dahle Flesjå har nok en gang sikret seg retten til å sykle i regnbuetrøya et helt år.

Foto: Sondre Norland / Privat

Gunn-Rita Dahle Flesjå

HOPPENDE GLAD: Her bestiger Gunn-Rita Dahle Flesjå det øverste trinnet av en VM-pall for tiende gang.

Foto: Sondre Norland / Privat

Terrengsyklisten gikk nemlig helt til topps i maraton-VM i italienske Val Gardena lørdag formiddag, melder Norges Cycleforbund.

Dette var hennes sjette VM-gull i denne øvelsen, som hun også vant i 2004, 2005, 2006, 2008 og 2013.

Dahle Flesjå har også fire VM-gull på rundbane. I 2004 ble hun olympisk mester i Athen. Premiesamlinga teller også åtte EM-gull.

– Dette betyr mye. Det betyr mye for landslaget, det er stort for sponsorene og ikke minst for profflaget. Vinner du regnbuetrøya, kan du ha den i et helt år. Det har veldig stor betydning, sier Kenneth Flesjå.

Ville ikke vært fem år yngre

NRK snakker med Gunn-Rita Dahles ektemann og trener på telefon mens hovedpersonen er opptatt med pressekonferanse i Italia.

– Hvordan klarer dere å gjenskape dette, år etter år?

– Det handler litt om å gå mot strømmen, men allikevel være trygg på det jobben du gjør. Vi har mye erfaring og en veldig klar treningsfilosofi. Vi ville ikke vært fem år yngre, for den erfaringen vi besitter i vår idrett er ganske unik, og den er gull verdt, sier Kenneth Flesjå.

Det er nok å legge fram den dagsferske resultatlista for å bevise den påstanden.

Han legger ikke skjul på at det finnes nok av dem som er skeptisk til muligheten for å gjenskape suksess i toppidrett i en alder av 42 år.

– Det handler veldig om å ha troen på seg sjøl og ikke høre på de som mener det ikke er mulig. Og så handler det til syvende og sist om å ha det gøy og jobbe hardt, fastslår han.

Kraftprøve

Den 60 kilometer lange VM-løypa i alpinmetropolen Val Gardena ble en kraftprøve for deltakerne. melder NTB.

– Det var full trøkk fra start. Løypa startet på 600 meter og deretter fulgte en motbakke på åtte-ni kilometer opp til 2300 meter over havet. I bakken sprengte hun hele feltet og hadde opp mot ett minutts ledelse på toppen. Deretter økte hun hele veien, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter til NTB.

Dahle Flesjå er kjent for å være sterk i traseer med mange tøffe bakker og beviste det til fulle på veien mot en ny VM-triumf.

Laster Twitter-innhold

Vant med over tre minutter

Dahle Flesjå ble klokket i mål til tiden 3.34.13 og slo med det sølvvinner og regjerende verdensmester Annika Langvad fra Danmark med godt over tre minutter.

Tyske Sabine Spitz tok bronsemedaljen, men var slått av den norske verdensmesteren med ni og et halvt minutt.

Gunn-Rita Dahle Flesjå varslet tidligere i år at hun satser for fullt mot OL i Rio neste sommer.

Deretter har hun lyst til å satse på landeveissykling fram mot VM i Bergen i 2017, der hun vil sykle temporittet.

Gunn-Rita

EVIG UNG: Gunn-Rita Dahle Flesjå utvidet VM-gullsamlinga nok en gang. Nå er den tosifret.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal