Hopp til innhold

NBA-bråkmaker vil bytte navn til «World Peace»

I 2004 løp Ron Artest opp på tribunen og banket løs på en tilskuer under en NBA-kamp. Nå har den notoriske bråkmakeren søkt om navnebytte til «Metta World Peace».

Ron Artest

Her har akkurat Ron Artest løpt opp på tribunen og angrepet en tilskuer. Nå går han for et mer fredelig image.

Foto: GETTY IMAGES / AFP

Ron Artest

Ron Artest har pådratt seg flust med utvisninger og tekniske feil for slåssing og klaging på dommere. Her planter han armen i halsen til Portlands Gerald Wallace.

Foto: Gus Ruelas / Ap

Basketstjernen, som avgjorde fjorårets NBA-finale med en viktig trepoenger, har søkt om navnebyttet hos høyeste rettsinstans i Los Angeles, melder ESPN.com.

«Metta», den første delen av navnet, står for kjærlighet, vennlighet og anti-vold.

Artest kommer ifølge sportsdirektøren i Lakers trolig til å spille med navnet «World Peace» på ryggen neste sesong.

– Jeg er en tilhenger av verdensfred, sier en lattermild Mitch Kupchak til sportskanalen.

Artest følger i fotsporene til Lloyd Bernard Free, som var en kvalitetsspiller i NBA fra 1975-1988 under navnet World B. Free.

Gikk bananas etter colakast

Ron Artest

Ron Artest får et beger med drikke i ansiktet under slåsskampen i 2004.

Foto: AP

Fra før er Los Angeles Lakers-stjernen Artest forbundet med alt annet enn fred.

Han opplevde sitt mørkeste øyeblikk da han ble utestengt i 86 kamper for å banke opp en tilskuer under en kamp for Indiana Pacers i 2004.

Den over to meter høye og 118 kilo tunge forwarden løp opp på tribunen og begynte å gyve løs på en person han trodde hadde kastet en Cola Light på ham.

Senere viste det seg at det var en annen tilskuer som hadde kastet colaen.

Ron Artest

Ron Artest i basketak med en tilskuer under slåsskampen i 2004. Artest var en av flere spillere som angrep tilskuere.

Foto: DUANE BURLESON / AP

Hevder han så basketdrap

Dirk Nowitzki og Ron Artest

Ron Artest er kjent som en av de beste forsvarsspillerne i NBA. Han ble kåret til årets forsvarsspiller i 2004.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters
Ron Artest

Ron Artest har akkurat skutt Los Angeles Lakers til seier i NBA-finalen i 2010.

Foto: Mark J. Terrill / Ap

Artest vokste opp i røffe Queensbridge, og er vant til at det går hardt for seg.

– Jeg vokste opp med slåssing på basketbanen. En gang var en av vennene mine i ferd med å vinne, og motstanderne var så innstilt på å vinne at de brakk av et stolben og kastet det rett gjennom hjertet hans. Han døde på banen, har Artest fortalt etter en kamp.

Her er noen av de mange kontroversene 31-åringen har vært innblandet i:

Ny vår for slåsskjempen

Mot slutten av karrieren har Artest framstått som en ny mann.

Den eminente forsvarsspilleren har kastet seg inn i kampen for å avstigmatisere psykiske problemer, og har blant annet holdt et innlegg om saken i den amerikanske kongressen.

Han får færre utestengelser for krangling med dommerne, og har blitt kåret til den NBA-spilleren som er best til å hjelpe til i lokalmiljøet sitt.

I fjor vant han sin første NBA-tittel etter 20 poeng i den avgjørende finalekampen. Etter kampen takket han psykologen sin.

Siste nytt

  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB
  • Kollaps for J17-landslaget i EM – åttemålstap mot Frankrike

    Norges J17-landslag har fått tøff medfart i EM-sluttspillet. Etter 0-3-tap for England i åpningskampen ble det en fryktelig 0-8-smell mot Frankrike onsdag.

    Frankrike er tittelforsvarer i J17-EM, men årets utgave virket ikke uoverkommelig sterk da det ble bare 3-2-seier over det svenske vertslaget som Norge slo i EM-kvalifiseringen i mars.

    Norge holdt 0-0 i en halv omgang på Malmö idrottspark, men så raknet det. To ganger i første omgang scoret motstanderen to ganger med to minutters mellomrom, og ved pause sto det 4-0.

    Så ble det ikke flere mål før det siste kvarteret, da innbytterne Rachael Adedini og Djenna-Léna Tene scoret fire ganger til. Adedini gjorde hattrick med mål i det 77. og 88. minutt og på overtid. (NTB)

  • Bruddseier i Giroen etter at Foss gikk i bakken: – For en skrell

    Franske Benjamin Thomas tok en overraskende seier på den 5. etappen av Giro d'Italia etter å ha sittet i brudd store deler av dagen.

    Onsdagens 178 kilometer lange etappe gikk fra Genova, over den 3.-kategoriserte stigningen Passo del Bracco, og inn til Lucca. Der ble det hele avgjort mellom de fire rytterne som hadde sittet i brudd.

    Thomas tok seieren foran danske Kasper Valgren, som ble nummer to. Italienske Andrea Pietrobon kompletterte pallen.

    – For et bruddkupp, for en skrell. Thomas vinner og tar Cofidis' første seier i årets sesong, sa Discovery-kommentator Theis Magelssen.

    77 kilometer fra mål ble det etablert et firemannsbrudd med blant andre Valgren. 50 kilometer senere gikk Tobias Foss og seks andre løpere i bakken, noe som sinket hovedfeltet betraktelig.

    – Han har det okey. Han var liutt opprørt i starten, men jeg er sikker på at det vil gå bra med ham. Enn så lenge er alt bra, sier Zak Dempster, sportsdirektør i Ineos-Grenadiers, om Foss i en video på X.

    Benjamin Thomas
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal