Hopp til innhold

Lille-Solberg (12) Nordisk mester: – Pappa ble skrike-glad

Tre dager før Oliver Solberg fyller 13 år, feide han all motstand av banen og vant nordisk mesterskap i crosskart.

Oliver Solberg

Oliver Solberg kunne juble for seier i sin klasse i Nordisk mesterskap i crosscart denne helgen.

Foto: Susann Michaelsen / NRK

Petter Solberg Oliver

Helt fra fødselen har Oliver Solberg opplevd motorsport-livet. Her fra 2003 hvor han sitter på fanget til pappa Petter.

Foto: TORU YAMANAKA / AFP

– Det er kult! Jeg visste ikke om jeg kom til å vinne. I finalen kom jeg ut som nummer to fra start, men jeg tok ham på inner´n, sier Oliver Solberg til NRK.

Han har nettopp vunnet Nordisk mesterskap i Crosscart, en blanding av gocart og rallycross-bil, når han snakker med NRK.

Dette er Lille-Solbergs første sesong i 125 cc-klassen, og i Nordisk mesterskap vant han alle sine heat med klar margin. Det til tross for at flesteparten av konkurrentene var både ett og to år eldre.

I finalen i finske Hyvienkää var han flere sekunder foran nærmeste konkurrent, Jacob Lyseng.

– Skrikeglad

Petter Solberg

Petter Solberg er kjent som svært engasjert. Det får også sønnen Oliver merke. - Han ble skrikeglad, sier Oliver.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Oliver er sønn av tidligere verdensmester i rally, Petter Solberg. Han var bare ett år da pappa Petter vant VM i rally i 2003.

Nå har Petter skiftet beite innenfor motorsporten, og kjører denne sesongen for VM-seier i rallycross. Denne helgen er det VM-runde i Tyskland, og dermed var det Olivers mor Pernilla som var med som «teamsjef».

Like etter at sønnen sikret seieren, snakket Oliver med pappa på telefon.

– Han ble veldig glad. Han blir helt vill når jeg vinner. Han ble skrikeglad, sier Oliver til NRK.

Vil bli best

Tross sin unge alder, snakkes det i rallymiljøet om et nytt kjempetalent som er på vei opp og frem. Fortsatt er veien til toppen lang.

Og selv om han er forsiktig når han sier det, er det ikke noe i veien med ambisjonene.

– Jeg skal bli rallycrosskjører, og jeg skal bli best, sier han.

– Bedre enn pappa?

– Ja.

Oliver Solberg crosscart

Oliver Solberg kjører 125 cc crosscart. Han beskriver det som en blanding av gocart og rallycross-bil.

Foto: Susann Michaelsen / NRK

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal