Video Andrekeeperen ute med kjevebrudd - Foto: Nyhetsspiller /

VIDEO: Johnny Kristiansen må etter bruddet i kjeven innstille seg på opptil åtte uker på sidelinjen.

Andrekeeperen ute med kjevebrudd

Starts 19-årige keeperreserve pådro seg to brudd i kjeven i seriepremieren og er ute i seks til åtte uker. Med førstekeeper Alexander Lund Hansen tvilsom til søndagens HamKam-kamp, vurderes det å hente inn en leiesoldat mellom stengene.

– Keepersituasjonen er litt kritisk. Vi har begynt å sondere terrenget for å se om det er mulig å hente inn en ny keeper, sier trener Mons Ivar Mjelde til NRK.

Henter gullkeeperen?
Mons Ivar Mjelde - Mons Ivar Mjelde er på keeperjakt. - Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

Mons Ivar Mjelde er på keeperjakt.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK
Håkon Opdal - Håkon Opdal kan få et gjensyn med gamletreneren. (Arkivfoto) - Foto: Kjetil Jordan / NRK

Håkon Opdal kan få et gjensyn med gamletreneren. (Arkivfoto)

Foto: Kjetil Jordan / NRK
Jørgen Rostrup - – Alexander kan bli klar til søndag, sier Jørgen Rostrup. - Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

– Alexander kan bli klar til søndag, sier Jørgen Rostrup.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

Ifølge medisinsk ansvarlig Jørgen Rostrup i Start, er det muligheter for at Lund Hansen blir klar til søndag.

Men med én keeper, som bare kanskje blir klar, er det høyaktuelt å hente inn en ny keeper til kampen.

Klubben kan på grunn av skadesituasjonen få dispensasjon til å hente inn en ny burvokter.

Etter det NRK erfarer skal klubbløse Håkon Opdal, Branns førstekeeper da Mjelde tok gull med klubben i 2007, være aktuell.

Mjelde vil ikke kommentere navn, men bekrefter overfor NRK at det er konkrete navn på blokka.

– Vi har det. Vi er nødt til å være på, og begynte å tenke i de baner allerede i går kveld, sier Mjelde, som utelukker muligheten for å starte med tredjekeeper Michael Crowe (16) mot HamKam.

– Det blir ikke rett overfor Michael, så nei, avfeier Mjelde.

Brakk kjeven etter albue

Aleksander Lund Hansen stod over seriestarten med en hofteskade.

Andremålvakt Johnny Kristiansen, som debuterte i 4-4-kampen mot Sarpsborg 08, fikk en tøff start på Start-karrieren.

Debutanten fikk to brudd i kjeven da han fikk en albue i ansiktet under kampen, og 19-åringen spilte 12 minutter med brukket kjeve.

– Det kommer et innlegg som jeg har rimelig kontroll på. Så kommer Hoås (Øyvind, journ.anm.) inn, og jeg blir smelt rett ned av albuen, forteller 19-åringen.

– Det føltes som hele kjeven var revet av, sier Kristiansen, som til tross for store smerter fullførte kampen.

Ute i seks til åtte uker

Etter tirsdagens røntgen er det klart at han må belage seg på et langt skadeavbrekk.

– Jeg har fått beskjed om at jeg har to brudd i kjeven. Det betyr seks til åtte uker på benken, sier en slukøret Kristiansen til NRK.

– Dette var min sjanse til å vise meg frem, så å bli satt ut på denne måten er vanvittig kjedelig, konstaterer keepertalentet.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Video og TV-reportasjer

Den afghanske tolken Faizullah Muradi fikk i dag oppholdstillatelse i Norge - fem måneder etter at han ble kastet ut av landet. Nå har Muradi sikret seg en stor bok-kontrakt og begynner på historien om sitt liv - bare 22 år gammel:
Legevakten i Kristiansand ønsker at folk skal ringe før de møter opp. Altfor mange kommer til legevakten istedenfor å bruke fastlegen, og dette fører til lang ventetid.
Luftkvaliteten i Kristiansand kan være betydelig dårligere enn det målingene har vist. Det er nemlig feil på måleutstyret, og Miljødirektoratet truer med bøter dersom ikke kommunen rydder opp.

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. Lindesnes fyr har 265 dager i året der det blåser kuling eller kraftigere vind. Vi har vært med fyrvokter Kjell Olsen på fyret gjennom et helt år. Der møter vi både turister og skoleelever, og ikke minst en kraftig høststorm.

Lindesnes - 2014

Kraftige bevegelser og høye rop er hverdagen til 19 år gamle Espen Flak, som lider av Tourettes syndrom. Nå har han, som den første med denne lidelsen, blitt operert i Norge. Håpet er at de voldsomme plagene skal forsvinne.
Norsk dokumentar. Lumske farvann og kraftige stormer i Skagerrak har ført mange skip på grunn gjennom historien. Erik Bakkevig og hans dykkervenner leter etter spor av de dramatiske hendelsene under havoverflaten.

Vrakdykkerne - 2013