Skolepolitikk i rødt og blått

Klippet handler om emnene

Relaterte program

Noen relaterte klipp

Skolepolitikk i rødt og blått (13.17)

Sendt: 12. feb 2013

Politikerne diskuterer gjerne friskt hvilke tiltak og hvor mye penger som skal til for å oppnå en best mulig skole. Dette skjer selvsagt også i 2013, da vi nærmer oss et stortingsvalg.

Her lover både næringsminister og kunnskapsminister i den rød-grønne regjeringa penger til skole og ikke til skattelette, hvis de bare blir valgt på nytt. Og Høyre sverger til sterk satsing på skolepolitikk dersom de får danne regjering. De vil også kutte skatten. Høyre har kritisert Arbeiderpartiets skoleinnsats helt siden den rødgrønne regjeringa fikk makta i 2005.

Kvaliteten på norsk skole har lenge vært omdiskutert. På 1990-tallet havnet Norge langt ned på lista i internasjonale kunnskapsmålinger av elever (PISA-undersøkelsene).


HTML referanse

Klipp og lim denne koden for å lage referanse til dette klippet i din blogg eller nettside. Koden kan også limes inn i systemer som Fronter, It's Learning og PedIT.

Embed kode

Embed koden fungerer tilsvarende som HTML referanse, men lar deg spille av klippet direkte uten å måtte klikke deg til NRK Skole.

Opphavsrett NRK © 2009–2016 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen