Om NRK Skole

NRK Skole er et digitalt klipparkiv som består av lydklipp og videoer fra NRKs radio- og fjernsynsarkiv, samt våre egne produksjoner. Innholdet er tilrettelagt for elever og lærere i grunnskole og videregående opplæring, og er knyttet opp mot kompetansemålene i Udirs læreplandatabase.

Skoleplacid
Foto: NRK

Nettsidene skal være et enkelt verktøy å bruke i klasserommet, og etter mange år med samme layout og samme funksjoner, lanserte vi nye nettsider i april 2016. I februar 2017 presenterte vi en ny forside vi håper gjør det enda enklere å finne frem på NRK Skole.

Foreløpig tilbyr vi klipp til fagene naturfag, samfunnsfag, KRLE/religion og etikk, norsk, matematikk, mat og helse og samfunnsøkonomi. Geofaget er lansert, selv om det ikke er ferdigstilt. Etter hvert vil også andre fag bli lagt til.

HVORDAN finner du fram på NRK Skole?

Det er tre innganger til klippene.

1. Søk: Er du på jakt etter et klipp ut fra innhold, f.eks. bier, søker du i fritekstsøket. Det fungerer foreløpig på samme måte som i Google, men er begrenset til Skole-universet. Du kan foreløpig ikke søke i kompetansemål.

Vi arbeider med å tilrettelegge et mer avansert søk.

2. Kompetansemål: Er du på jakt etter klipp til et spesielt kompetansemål, bruker du denne inngangen. Her får du opp en meny hvor du velger fag, klassetrinn og hovedmål. Her finner du relevante klipp knyttet til kompetansemålet du jobber med. Kompetansemål og læreplaner er utviklet av Utdanningsdirektoratet, og dekker fagene fra 1. årstrinn til avsluttet videregående skole.

3. Snarvei til kompetansemål: Fagikonene øverst på forsiden tar deg direkte til kompetansemålene i ditt fag. Her bruker du menyen til å velge klassetrinn og hovedområde.

Kanskje får du svar på dine spørsmål her: Ofte stilte spørsmål

Er det noe annet du lurer på, eller har andre innspill, er det fint om du tar kontakt med oss her (nrk.skole@nrk.no).

Velkommen til NRK Skole !