Lydklipp: Historiske tempelriddere

Klippet handler om emnene

Relaterte program

Noen relaterte klipp

Lydklipp: Historiske tempelriddere (3:57)

Tempelridder er et begrep som ble aktuelt etter terroraksjonene 22. juli 2011. Terrorkatastrofen er den verste voldshandlingen i Norge etter 2. verdenskrig. 77 mennesker mistet livet på Utøya, og i Oslo.

Gjerningsmannen, Anders Behring Breivik, påsto at det i dag finnes en organisasjon av såkalte tempelriddere. Ifølge ham ønsket de å ''rense'' Europa for alle innvandrere fra muslimske land.

Politiets etterforskning har ikke funnet bevis for at Breivik snakker sant. Men tempelriddere og kristne korsfarere fantes i middelalderen. Den svenske forfatteren Jan Guillou har studert historisk litteratur om de kristne tempelridderne, og her avviser han at de hadde noen likhet med terroristen Breiviks fantasier.


HTML referanse

Klipp og lim denne koden for å lage referanse til dette klippet i din blogg eller nettside. Koden kan også limes inn i systemer som Fronter, It's Learning og PedIT.

Embed kode

Embed koden fungerer tilsvarende som HTML referanse, men lar deg spille av klippet direkte uten å måtte klikke deg til NRK Skole.

Opphavsrett NRK © 2009–2016 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen