Filminnspilling: Kinas siste keiser

Klippet handler om emnene

Relevante artikler

Relaterte program

Personer relatert til klippet

Noen relaterte klipp

Filminnspilling: Kinas siste keiser (2:39)

Sendt: 02. des 1986

''Den siste keiseren'', (''The last Emperor''), er en film om livet til Kinas siste keiser Pu Yi, også kjent som Xuantong (1905-1967). Den tar for seg Pu Yi sitt liv fra han som tre-åring blir keiser for flere hundre millioner kinesere, til siste del av hans liv som gartner i en av Beijings hager.

Filmen er regissert av italienske Bernardo Bertulocci. Etter utgivelsen i 1987 innhentet filmen blant annet ni Oscar-priser og tre Golden Globes.

Her ser vi innspillingen ved det gamle keiserpalasset også kjent som '' Den forbudte by''. Navnet kommer av at palasset var steng for vanlige folk, hvis de ikke tilhørte keiserfamilien eller deres personale. Det gamle palasset ble for første gang åpnet for filminnspilling for ''Den siste keiseren''.

Her hører vi også et intervju med en av hovedrolleinnehaverne, Peter O'Toole, på engelsk.


HTML referanse

Klipp og lim denne koden for å lage referanse til dette klippet i din blogg eller nettside. Koden kan også limes inn i systemer som Fronter, It's Learning og PedIT.

Embed kode

Embed koden fungerer tilsvarende som HTML referanse, men lar deg spille av klippet direkte uten å måtte klikke deg til NRK Skole.

Opphavsrett NRK © 2009–2016 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen