Sophia føler skyld etter terrortragedien

Klippet handler om emnene

Relevante artikler

Relaterte program

Noen relaterte klipp

Sophia føler skyld etter terrortragedien (8.54)

Sendt: 04. aug 2011

Den 22. juli 2011 ble landet vårt rammet av en terrorkatastrofe. En norsk terrorist skjøt og drepte
69 ungdommer på AUFs sommerleir på Utøya i Buskerud.

Få timer tidligere hadde samme gjerningsmann sprengt en bombe i Oslo, som drepte åtte mennesker og ødela store deler av regjeringsbygningene. Mange ble også skadet i terroraksjonene.

Gjerningsmannen ble tatt, og sitter nå i fengsel. Han hevder at terroren er begått i protest mot at antallet muslimer har økt i Norge og Europa. Terroristen mener Arbeiderpartiet er mest ansvarlig for norsk innvandringspolitikk.

I dette innslaget møter du en 13 år gammel norsk, muslimsk jente som lurer på om det er hennes skyld at mange barn og ungdommer ble drept 22. juli.

I samtalen nevnes Høyreleder Erna Solberg. I avisintervjuer 4. august 2011 sa Solberg at hets mot muslimer i Vesten i dag, ligner på jødehetsen på 1930-tallet.


HTML referanse

Klipp og lim denne koden for å lage referanse til dette klippet i din blogg eller nettside. Koden kan også limes inn i systemer som Fronter, It's Learning og PedIT.

Embed kode

Embed koden fungerer tilsvarende som HTML referanse, men lar deg spille av klippet direkte uten å måtte klikke deg til NRK Skole.

Opphavsrett NRK © 2009–2016 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen