Politihuset i Sandvika - Foto: Andrea Melby / NRK
Foto: Andrea Melby / NRK

Tror den kidnappede kvinnen er i Norge

Politiet mener deres teori om at en 26 år gammel kvinne er kidnappet i Bærum er styrket. En vitne skal ha kjørt forbi stedet idet kvinnen ble dratt inn i bilen.

Les også:

– En kvinne meldte seg som vitne til politiet fredag kveld. Hun skal ha kjørt forbi bussholdeplassen i den samme tidsperioden Bærumskvinnen ble kidnappet, sier politioverbetjent Olav Brubakk ved Asker og Bærum politistasjon til NRK Østlandssendingen.

– Vitnet har fortalt at det sto en mørk bil med åpent bagasjerom, og at det var en mann som dro i en kvinne, sier Brubakk.

Mannspersonen skal ha vært iført mørke klær og han antas å være i 30-årene.

Politiet mener denne observasjonen styrker forklaringen om at kvinnen ble bortført.

Tror hun er i Norge

Politiet tror at kvinnen som skal ha blitt bortført fra Bærum onsdag kveld, fortsatt befinner seg i landet.

Politioverbetjent Olav Brubakk ved Asker og Bærum politistasjon sier at selv om de ikke vet hvor hun er, føler de seg sikre på at hun er i Norge.

Ringte politiet fra bagasjerommet

Onsdag morgen ringte kvinnen til politiet og sa at hun var blitt overfalt og kastet inn i bagasjerommet på en bil i nærheten av sitt hjem på Høvik i Bærum. Hun ringte fra bagasjerommet på kidnapperens bil.

Hun sa at bilen var mørk blå og at mannen som kjørte den hadde norsk utseende, var kraftig bygd og skallet.

Politiet pågrep onsdag en mann som kvinnen har mistenkt kan være oppdragsgiver for kidnappingen. Mannen er i slutten av 20-årene og skal ha vist spesiell og plagsom interesse for henne.

Han ble fredag varetektsfengslet for fire uker. Han benekter befatning med saken, og har i avhør opprettholdt sin forklaring, opplyser Brubakk.

Siste videoer

Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.
Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.