Politihuset i Sandvika - Foto: Andrea Melby / NRK
Foto: Andrea Melby / NRK

Tror den kidnappede kvinnen er i Norge

Politiet mener deres teori om at en 26 år gammel kvinne er kidnappet i Bærum er styrket. En vitne skal ha kjørt forbi stedet idet kvinnen ble dratt inn i bilen.

Les også:

– En kvinne meldte seg som vitne til politiet fredag kveld. Hun skal ha kjørt forbi bussholdeplassen i den samme tidsperioden Bærumskvinnen ble kidnappet, sier politioverbetjent Olav Brubakk ved Asker og Bærum politistasjon til NRK Østlandssendingen.

– Vitnet har fortalt at det sto en mørk bil med åpent bagasjerom, og at det var en mann som dro i en kvinne, sier Brubakk.

Mannspersonen skal ha vært iført mørke klær og han antas å være i 30-årene.

Politiet mener denne observasjonen styrker forklaringen om at kvinnen ble bortført.

Tror hun er i Norge

Politiet tror at kvinnen som skal ha blitt bortført fra Bærum onsdag kveld, fortsatt befinner seg i landet.

Politioverbetjent Olav Brubakk ved Asker og Bærum politistasjon sier at selv om de ikke vet hvor hun er, føler de seg sikre på at hun er i Norge.

Ringte politiet fra bagasjerommet

Onsdag morgen ringte kvinnen til politiet og sa at hun var blitt overfalt og kastet inn i bagasjerommet på en bil i nærheten av sitt hjem på Høvik i Bærum. Hun ringte fra bagasjerommet på kidnapperens bil.

Hun sa at bilen var mørk blå og at mannen som kjørte den hadde norsk utseende, var kraftig bygd og skallet.

Politiet pågrep onsdag en mann som kvinnen har mistenkt kan være oppdragsgiver for kidnappingen. Mannen er i slutten av 20-årene og skal ha vist spesiell og plagsom interesse for henne.

Han ble fredag varetektsfengslet for fire uker. Han benekter befatning med saken, og har i avhør opprettholdt sin forklaring, opplyser Brubakk.

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".