Bergdølmo, Powel og Belsvik - Spillerutvikler André Bergdølmo i Vålerenga, Spillerutvikler Magnus Powel i Lillestrøm og hovedtrener Petter Belsvik i Stabæk var samlet til debatt hos NRK Østlandssendingen. - Foto: Magnus Brattset Drabløs / NRK

Spillerutvikler André Bergdølmo i Vålerenga, Spillerutvikler Magnus Powel i Lillestrøm og hovedtrener Petter Belsvik i Stabæk var samlet til debatt hos NRK Østlandssendingen.

Foto: Magnus Brattset Drabløs / NRK

Vil gjøre skam på spådommene

Hverken Stabæk eller Lillestrøm sier seg enig i tabelltipsene før tippeligaen sparkes i gang fredag kveld.

– Motivasjonen er på topp og er godt forberedt. Vi har hatt en fin vinter med mange nye og unge fremadstormende spillere som er veldig innstilte på å vise seg fram fra sin beste side og ta steg gjennom hele sesongen. Vi skal slå bra nok fra oss til å redde plassen i tippeligaen. Det er en sulten gjeng som stiller til start mot Ålesund på søndag, sier Stabæks hovedtrener Petter Belsvik.

Mange har før sesongen sparkes i gang denne helgen tippet at Stabæk må spille i 1. divisjon neste år.

– Det bryr vi oss ikke om. Vi bruker det som en ekstra inspirasjon og motivasjon til å stå enda mer sammen og være et lag som virkelig skal slå hardt fra seg, sier Belsvik.

– En ny reise

Heller ikke Lillestrøm har blitt tippet i toppstriden før denne sesongen, selv om klubben har hentet inn nytt blod over stort sett hele rekka.

– Folk får tro hva de vil, vi har fokus på oss selv. Vi har en ny svensk hovedtrener som er veldig engasjert og klar for å starte en ny reise med et nytt lag med mange nye spillere. Vi har hentet mange gode spillere. Men vi er i startfasen av denne reisen, og vi trenger litt tid til å få satt laget og spillet. De to siste kampene har vært positive så vi gleder oss til lørdag, sier spillerutvikler i Lillestrøm, Magnus Powel.

Han har høye ambisjoner for «Kanarifugla».

– Vi holder jo på med dette for å vinne, det finnes ingen ting annet, sier Powel.

Begynner med ett poeng

For deres del starter sesongen skikkelig lørdag på bortebane mot nyopprykkede Hønefoss.

– Det blir tøft. Hønefoss er nyopprykket, fulle av entusiasme og har vunnet mye kamper siste året. De ser veldig bra ut, sier Powel som har vært og spionert på motstanderens to siste kamper.

Skal målet om å blande seg i toppstriden nås, er det bare en ting som gjelder i sesongens første kamp.

– Vi har ett poeng når vi begynner, og vi går for tre.

Legger press på seg selv

Et lag som ikke vil krangle på tabelltipsene, er Vålerenga.

– Vi mener vi har en stall i år til å matche de beste. Det har sett bra ut i vinter, og vi må ikke være redde for å si at vi går for gull, sier spillerutvikler i Vålerenga, André Bergdølmo.

– Hovedtrener Martin Andresen har sagt at dette er den beste troppen han har hatt som trener i Vårlerenga, så det skal bli spennende å se.

Spillerutvikleren som tidligere har spilt for Ajax, Borussia Dortmund og det norske landslaget tror presset slår positivt ut.

– Det er et press vi legger på oss selv. Det er deilig å ha et press på seg, for da yter man ekstra mye for å nå de målene man har satt seg.

Går for hjemmeseier

Vålerenga møter Haugesund på Ullevål søndag.

– Forhåpentligvis vinner Vålerenga, men det blir ingen lett kamp. Det er første seriekamp hjemme og litt startnerver blir det alltid. Vi møter et Haugesund-lag som spiller direkte og som sikkert er på hugget de også, så det blir spennende å se hvordan Vålerenga står i forhold til det.

På Nadderud får bæringene besøk av tangotrøyene fra Ålesund, og skal vi tro hovedtrener Petter Belsvik er det bare en ting som gjelder.

– Vi går for tre poeng selvfølgelig. Vi stiller alltid til start for å vinne. Det er derfor vi driver med fotball, for å vinne flest mulig kamper.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".