Københavngata Oslo - Politiet er på stedet etter at en kvinne ble knivstukket i Oslo fredag kveld. - Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB Scanpix

Politiet er på stedet etter at en kvinne ble knivstukket i Oslo fredag kveld.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB Scanpix

Mann siktet for drapsforsøk etter knivstikking i Oslo

En mann i 50-årene er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at en kvinne i 40-årene ble knivstukket i Dælenenggata i Oslo fredag. Kvinnens tilstand er kritisk, men stabil.

– Vi vet ingenting om relasjonen mellom de to. Vi vet ikke engang om de kjente hverandre fra før. Ingen av dem er foreløpig avhørt, sier vaktleder Ole-Petter Jacobsen ved krimvakta i Oslo politidistrikt til NRK.no.

LES: Kvinne knivstukket i Oslo

Men både den pågrepne mannen og kvinnen som ble stukket, er kjent av politiet fra før, bekrefter Jacobsen til NTB.

Kriminalteknikere jobbet ved åstedet i Dælenenggata utover kvelden fredag. Det er blant annet funnet blod i oppgangen der knivstikkingen skal ha skjedd. Politiet vet foreløpig ikke hva som er årsaken til at kvinnen ble stukket

– Det er noe av det vi må finne ut av. Nå har vi siktede i vår varetekt, og han skal avhøres lørdag, forklarer Jacobsen.

Han understreker at kvinnen, som er under behandling på sykehus, er utenfor livsfare fredag kveld.

– Kvinnens tilstand er kritisk men stabil, sier han.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 19.10. fredag.

Knivstikking Oslo - Krimteknikerne jobbet langt utover kvelden med å sikre spor etter at en kvinne ble knivstukket i Oslo fredag kveld. - Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB Scanpix

Krimteknikerne jobbet langt utover kvelden med å sikre spor etter at en kvinne ble knivstukket i Oslo fredag kveld.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB Scanpix

(NTB/NRK)

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".